Vesti

FINALNI DAN TURNIRA ŠAMPIONI | ZNANJEM ZA JEDNAKE MOGUĆNOSTI I RAVNOPRAVNOST, IGRAJ FUDBAL I BUDI SREĆAN

06.06.2022.

U okviru projekta ZNANJEM ZA JEDNAKE MOGUĆNOSTI I RAVNOPRAVNOST na terenima FS Beograda na Adi Ciganliji održan je finalni dan turnira ŠAMPIONI. Partneri na projektu su FS Srbije i KMF Mungosi, a sve u okviru programa Fudbal i društvena odgovornost (Football and Social Responsinsibility).  FS Srbije je predstavljala Aleksandra Ćupović, direktor sektora opštih poslova, a KMF Mungosi Aleksandar Kovačević, legendarni igrač futsala, uspešni selektor reprezentacije. Vredno je istaći da se projekat sprovodi drugu godinu za redom i čini ga nekoliko prolaznih stanica (vebinari, seminari i turnir).

Prvi deo projekta činili su vebinari u periodu novembar-mart, na srpskom i engleskom jeziku. Glavni cilj ovog dela projekta je okupljanje najstručnijeg kadra iz zemlje i regiona koji se bave i pomažu osobama sa invaliditetom i smetnjama u razvoju, a koji mogu da prenesu ogromna iskustva i znanja svim subjektima koji učestvuju u realizuji programa za ovu populaciju. Naučena znanja najprimenjivija su u sportskoj igri FUDBAL!

 

 

Drugi deo projekta činili su seminari u 4 grada (Subotica, Novi sad, Kragujevac i Aleksinac), kao i jednodnevni stručni skup na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Beogradu. Glavni cilj ovog dela projekta je unapređenje kvaliteta stručnog rada sa decom sa smetnjama u razvoju i permanetna edukacija stručnog kadra.

Finalni deo projekta a sve u cilju povećanja vidljivosti i masovnosti projekta nosi naziv „REGIONALNO FUDBALSKOG TAKMIČENJE – ŠAMPIONI“ gde su učešće uzeli ekipe iz Srbije koje su tokom meseca aprila i maja igrale ligu „ŠAMPIONI 2022“.

Tokom finalnog dana učešće je uzelo nekoliko ekipa iz Beograda (6 ekipa), Zrenjanina, Novog Sad, Subotice, Kragujevca (2 ekipe), Niša i ekipe iz: Hrvatske, Severne Makedonije i Bosne i Hercegovine.

Ukupan broj učesnika finalnog dana bio je preko 150 učesnika.

I na kraju, umesto zaključka, jasna poruka glavnog cilja projekta, koja glasi “PRIMENA INKLUZIJE KROZ FUDBAL I OPRAVDANJE SLOGANA PROJEKTA IGRAJ FUDBAL I BUDI SREĆAN – ODLIKA JE ŠAMPIONA”.