Vesti

FIFA FUTSAL SVETSKI KUP | SRBIJA NA OTVARANJU SA IRANOM (UTORAK, 14. SEPTEMBAR - 17,00), ORLOVI TRAŽE PROLAZ U "GRUPI SMRTI"

13.09.2021.

 


Futsal reprezentacija Srbije igra u utorak, 14. septembra (17,00 – RTS 2) prvi meč na Prvenstvu sveta koje se održava u Litvaniji, rival Orlovima biće selekcija Irana, trećeplasirana reprezentacija sa poslednjeg samita najboljih selekcija sveta. Srbija se nalazi u najtežoj grupi, zajedno sa Iranom, zatim aktuelnim prvacima sveta, selekcijom Argentine, odnosno SAD, reprezentacijom koja se nalazi u velikom usponu. Iran je prvi test na putu do nokaut faze takmičenja ( dve selekcije iz grupe izboriće plasman u narednu rundu i četiri najbolje trećeplasirane iz svih grupa), a Srbiji je posle Tajlanda (2012.) ovo druge učešće među odbaranim svetskim selekcijama.

 

-Prvenstvo sveta u Litvaniji za mene je prvo veliko takmičenje, ostvarenje sna od trenutka kada smo pre dve godine počeli kvalifikacije – ističe Strahinja Petrov.- Posle napornih priprema i dve dobre provere sa Brazilom, spremno dočekujemo duel sa odličnom selekcijom Irana.

Dobro izdanje u proverama sa Brazilom donelo je veliki optimizam u tabor naše selekcije, a jedan od najiskusnijih u sastavu Orlova Slobodan Rajčević ne krije da meč sa Iranom može da odredi sudbinu plasmana Srbije u Litvaniji…

-Dobićemo smernicu za nastavak takmičenja. U slučaju da ostanemo neporaženi, onda bi mogli da jurišamo na drugo mesto, a to znači da bi treća pozija bila zagarantovana – naglašava Slobodan Rajčević koji je bio učesnik Prvenstva sveta 2012. kada je domaćin bio Tajland.- Dobro smo se pripremili, nikome ne pretimo, ali verujemo u svoj kvalitet. Grupa je jaka, Iran je na poslednjem šampionatu bio treći, Argentina je aktuelni prvak sveta, a SAD je reprezentacija koju ćemo tek upoznati, ali radi se o ambicioznoj selekciji. Idemo, dakle, korak po korak.