Vesti

EURO U17 | SELEKTOR RADOVAN KRIVOKAPIĆ PRED PREMIJERNI MEČ SA BELGIJOM: ŽELIMO NA PRAVI NAČIN DA PREZENTUJEMO SRPSKI FUDBAL, JEDINSTVO TIMA JE NAJVAŽNIJE, IMAMO SVOJ CILJ

16.05.2022.

Budućnost srpskog fudbala (U17) na travi stadiona u Izraelu. Generacija 2005. koja nas je već obradovala u dva veoma zahtevna kruga kvalifikacija, želi korak više na Prvenstvu Evrope. U grupi koja je od strane svih učesnika proglašena kao najjača, izabranike selektora Radovana Krivokapića očekuju dueli sa Belgijom (17. maj), Turskom (20. maj) i Španijom (23. maj), a pred premijerne duele održana je zajednička konferencija za medije kojoj su prisustvovali selektori Radovan Krivokapić, Belgijanac David Peneman, Španac Žulen Gerero i Turčin Ovuns Basar.

Naravno, nas interesuje najava selektora Radovana Krivokapića, koji je u prvom krugu kvalifikacija imao težak zadatak – da eliminišemo Hrvatsku, u elit rundi i Sloveniju, a rivali su nam bili i Bugarska, Turska… U nekim mečevima Srbija se vraćala iz minusa i uspevala snagom karaktera da zabeleži dobre rezultate. Zbog toga i uvodne reči Krivokapića koje praktično daju retrospektivu do sada ostvarenog od generacije kojoj se predviđa lepa budućnost.

– Došli smo u Izrael sa željom da na najbolji način prezentujemo srpski fudbal, da se pokažemo u pravom svetlu. Posle zahtevnih kvalifikacija, podigli smo lestvicu, postavili novi cilj i sada idemo od meča do meča. Jedina smo selekcija iz regiona koja je uspela da se plasira među 16 najboljih reprezentacija u uvom uzrastu i sama ta činjenica govori o kvalitetu koji je prisutan u Izraelu – ne ostavlja dilemu selektor kadetske reprezentacije Srbije.

Medije je zanimalo ko je najbolji pojedinac u reprezentaciji, odnosno od koga se očekuje najviše. I dok su drugi selektori licitirali, Krivokapić je bio nedvosmislen…

–  Jedinstvo tima je najvažnije, najači smo kao grupa. U takvim okolnostima uvek iskoči neki pojedinac. Svi igrači koji se nalaze ovde opravdali su dolazak svojim igrama, ali i ponašanjem. Imamo dobru atmosferu, tim koji želi uspeh, tim koji je spreman da se bori do kraja. Pokazali su to momci kroz kvalifikacije, pokazaće to i ovde. Važno je da se pruži maksimum, da budeš pošten prema sebi i dresu koji nosiš, a ako neko bude bolji, fudbal je to, pružićemo ruku.

 

Belgija je zajedno sa Španijom bila u elit rundi kvalifikacija, zajedno su izborili plasman na Prvenstvo Evrope.

– Dobra su selekcija, uostalom ovde niko nije slučajno. Imaju fizički moćne pojedince, ali mi gledamo sebe, važno je da se ispuni sve ono što se traži. Sve respektujemo, ali pre svega verujemo u sebe, naš tim, momke koji će, verujem, pokazati da imaju lepu budućnost – rekao je Radovan Krivokapić.

Duel sa Belgijom igra se 17. maja od 16,30 (lokalno vreme 17,30).