A selekcija

Dušan Tadić i Matija Nastasić zovu navijače u Humsku

30.08.2017.

Rani gol vodi nas do nove pobede i tri važna boda, a onda ćemo da razmišljamo o Ircima

Pred Srbijom je utakmica za koju igrači govore da je „najteže dobiti“ jer su bodovi već upisani, a iskustvo ranijih duela sa rivalima rejtinga Moldavije, govori nam da ni sada Tadiću i drugovima neće biti lako, bez obzira na činjenicu da su nas uverili da imaju maksimalno ozbiljan i profesonalan pristup tokom ovih kvalifikacija za odlazak u Rusiju.
-Ovakve utakmice moraju da se shvate maksimalno ozbiljno ukoliko želite pobedu, a mi smo to pokazali u prethodna dva duela sa Moldavijom i Gruzijom- rekao je Dušan Tadić na danađnjoj konferenciji za medije u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi.- Na početku prvog meča u Kišinjevu oni su bili bolji rival a to samo govori da protiv svakog rivala morate danas da date sto odsto svojih mogućnosti ukoliko želite pobedu. Spremni smo dakle da pružimo maksimum i osvojimo bodove.
O Ircima niko u taboru naše reprezentacije ne eli još da govori…
-Fokusirani smo na Moldaviju, a onda ćemo razmišljati o Ircima. Sada bih samo naglasio da mi je drago što će teren biti dobar i zbog toga očekujem dobru utakmicu i naravno nova tri boda za nas.

Iskustvo prvog meča tera na oprez…
-Bilo je dobro u Moldaviji, ali treba biti strpljiv u ovakvim utakmicama kako bi došli do gola i pobede. I tamo, kada smo prvi postigli gol, oni su pali i sve je kasnije bilo lakše. I sada želimo rani gol koji bi nas približio pobedi i bodovima.
Od starta kvalifikacija Srbija ima dobar ambijent u reprezentaciji…
-Atmosfera je odlična, sve je kako treba i samo treba na pravi način da privedemo kvalifikacije kraju. Kada se radi o mom učinku, istina je da sam do sada igrao dobro, ali jedan igrač ne čini tim. Svi zajedno smo u ovome, imamo dobar ambijent, dobre rezultate i sami odlučujemo o svojoj sudbini. Uz podršku sa tribina protiv Moldavije, biće nam lakše da dođemo do cilja a dosadašnjim igrama verujem da smo i zaslužili da tribine stadiona u Humskoj budu ispunjene – rekao je najbolji asistent u kvalifikacijama za SP u Rusiji, Dušan Tadić.
Slično razmišlja i Matija Nastasić…
-Favoriti smo, ali neće biti lako. Moramo u meč ući maksimalno motivisani sa namerom da brzo postignemo gol kako bi nam bilo lakše u nastavku susreta – ne ostavlja dilemu pouzdani defanzivac.
Moldavija je pročitana knjiga ali selekcija koja zaslužuje respekt…
-Dobro ih poznajemo, nema tajni, imamo iskustvo i iz prvog meča. Oni će da se brane, pokušaće nešto iz kontra napada, ali upravo zbog toga moramo biti maksimalno skoncentrisani. Ovakv mečevi su ranije znali da nam donesu probleme, ali spremni smo da ispunimo sve što selektor traži od nas i ostvarimo pobedu.
Srbija je prva u grupi s jasnom željom da tu i ostane na kraju kvalifikacija.
-Nalazimo se u dobroj poziciji i to nam daje dovoljno samopouzdanja da stignemo do cilja.Zbog toga moramo da razmišljamo samo o prvoj narednoj utakmici, da budemo tim kao i do sada, svi da napadamo, svi da se branimo, svi da damo svoj maksimum i onda neće biti problema.
I Nastasić se nada punim tribinama u Humskoj, arecept za pobedu je jednostavan…
-U Moldaviji je na početku bilo problema, izašli su nam visoko i stvorili probleme. Na kraju smo pobedili ubedljivo, ali nije bilo lako, naprotiv. Moramo ući mobilno u meč i siguran sam da ćemo onda ostvariti ono što želimo – jasan je Matija Nastasić.