А селекција

Душан Тадић и Матија Настасић зову навијаче у Хумску

30.08.2017.

Рани гол води нас до нове победе и три важна бода, а онда ћемо да размишљамо о Ирцима

Пред Србијом је утакмица за коју играчи говоре да је „најтеже добити“ јер су бодови већ уписани, а искуство ранијих дуела са ривалима рејтинга Молдавије, говори нам да ни сада Тадићу и друговима неће бити лако, без обзира на чињеницу да су нас уверили да имају максимално озбиљан и професоналан приступ током ових квалификација за одлазак у Русију.
-Овакве утакмице морају да се схвате максимално озбиљно уколико желите победу, а ми смо то показали у претходна два дуела са Молдавијом и Грузијом- рекао је Душан Тадић на данађњој конференцији за медије у Спортском центру ФСС у Старој Пазови.- На почетку првог меча у Кишињеву они су били бољи ривал а то само говори да против сваког ривала морате данас да дате сто одсто својих могућности уколико желите победу. Спремни смо дакле да пружимо максимум и освојимо бодове.
О Ирцима нико у табору наше репрезентације не ели још да говори…
-Фокусирани смо на Молдавију, а онда ћемо размишљати о Ирцима. Сада бих само нагласио да ми је драго што ће терен бити добар и због тога очекујем добру утакмицу и наравно нова три бода за нас.

Искуство првог меча тера на опрез…
-Било је добро у Молдавији, али треба бити стрпљив у оваквим утакмицама како би дошли до гола и победе. И тамо, када смо први постигли гол, они су пали и све је касније било лакше. И сада желимо рани гол који би нас приближио победи и бодовима.
Од старта квалификација Србија има добар амбијент у репрезентацији…
-Атмосфера је одлична, све је како треба и само треба на прави начин да приведемо квалификације крају. Када се ради о мом учинку, истина је да сам до сада играо добро, али један играч не чини тим. Сви заједно смо у овоме, имамо добар амбијент, добре резултате и сами одлучујемо о својој судбини. Уз подршку са трибина против Молдавије, биће нам лакше да дођемо до циља а досадашњим играма верујем да смо и заслужили да трибине стадиона у Хумској буду испуњене – рекао је најбољи асистент у квалификацијама за СП у Русији, Душан Тадић.
Слично размишља и Матија Настасић…
-Фаворити смо, али неће бити лако. Морамо у меч ући максимално мотивисани са намером да брзо постигнемо гол како би нам било лакше у наставку сусрета – не оставља дилему поуздани дефанзивац.
Молдавија је прочитана књига али селекција која заслужује респект…
-Добро их познајемо, нема тајни, имамо искуство и из првог меча. Они ће да се бране, покушаће нешто из контра напада, али управо због тога морамо бити максимално сконцентрисани. Овакв мечеви су раније знали да нам донесу проблеме, али спремни смо да испунимо све што селектор тражи од нас и остваримо победу.
Србија је прва у групи с јасном жељом да ту и остане на крају квалификација.
-Налазимо се у доброј позицији и то нам даје довољно самопоуздања да стигнемо до циља.Због тога морамо да размишљамо само о првој наредној утакмици, да будемо тим као и до сада, сви да нападамо, сви да се бранимо, сви да дамо свој максимум и онда неће бити проблема.
И Настасић се нада пуним трибинама у Хумској, арецепт за победу је једноставан…
-У Молдавији је на почетку било проблема, изашли су нам високо и створили проблеме. На крају смо победили убедљиво, али није било лако, напротив. Морамо ући мобилно у меч и сигуран сам да ћемо онда остварити оно што желимо – јасан је Матија Настасић.