A selekcija

DIVAC NA TRENINGU ORLOVA U LOS ANĐELESU: SRBIJA ĆE POSLE KATARA BITI JOŠ JAČA I MUDRIJA (VIDEO)

25.01.2023.


Dobro poznato lice na zvaničnom treningu naše reprezentacije u Los Anđelesu. Legendarni košarkaški as Vlade Divac ispunio je obećanje i došao da podrži Dragana Stojkovića i njegove momke uoči prijateljskog susreta protiv Sjedinjenih Američkih Država.

 

„Dobrodošli u Kaliforniju i želim vam svu sreću na utakmici u četvrtak” – obratio se Divac srpskim fudbalerima koji su ga pozdravili aplauzom.

„Bili ste mali kada je Vlade igrao košarku, ali verujte mi da je žario i palio pod obručima”– objasnio je Stojković svojim pulenima o kakvoj sportskoj gromadi je reč.

Nakon zajedničke fotografije za uspomenu, Divac je podsetio Stojkovića da se u blizini stadiona Los Anđelesa nalazi sportski objekat na kome je selektor naše reprezentacije ostvario prvi veliki uspeh u igračkoj karijeri:

„Odmah preko puta ovog stadiona je stari Koloseum koji je u dva navrata bio poprište Olimpijskih igara, a Piksi je sa svojom generacijom 1984. godine osvojio bronzanu medalju” – rekao je Divac za sajt FSS i dodao da mu je zadovoljstvo što je na neki način domaćin srpskoj reprezentaciji u gradu anđela:

„Voleo bih pre svega da se niko ne povredi i da momci spremno dočekaju nastavak sezone u svojim klubovima. Ovo im je sjajna prilika da pokažu koliko vrede u meču protiv jednog ozbiljnog protivnika, a za Piksija i njegov stručni štab da provere mogu li na nekog od njih da računaju kada startuju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.”

Mudri ljudi kažu da u sportu nema poraza. Ili se pobeđuje, ili se uči. Divac je uveren da će srpski fudbaleri posle Katara biti još jači i mudriji.

„Mislim da je ogroman uspeh što smo se plasirali na Svetsko prvenstvo. Momci koji su branili boje Srbije u Dohi zaslužuju novu šansu i siguran sam da će na predstojeća dva velika takmičenja pokazati svoje pravo lice. Drago mi je što se naredni Mundijal igra u Americi i voleo bih da im ponovo budem domaćin 2026. godine. Ova generacija srpskih fudbalera ima potencijal da napravi dobar rezultat” – rekao je Divac i podvukao koliko je važno što Srbija ni u košarci ni u fudbalu nije menjala selektora posle prvog slabijeg rezultata:

„Kontinuitet je izuzetno važan faktor u svakom sportu. Pešić i Stojković imaju ozbiljno znanje i iskustvo, mogu mnogo da doprinesu srpskom sportu i dobro je što su i dalje na svojim funkcijama. Treba ih pustiti da na miru rade svoj posao i rezultati će doći sami po sebi.”

Ceo intervju sa Vlade Divcem možete da pogledate na zvaničnom Jutjubu FS Srbije.

 

Kadrovi sa treninga:

Impresije o utakmici sa Amerikom izneo je i prvotimac TSC-a, Nemanja Stojić.