Vesti

DA VANJA POBEDI | HUMANITARNI TURNIR U NOŽNOM TENISU, AKCIJU PODRŽALI NIKOLA LAZETIĆ I IGOR MATIĆ, MOZZART DONIRAO DVA MILIONA DINARA ZA LEČENJE VANJE MALOVIĆ

07.11.2021.

Marketing tim Fudbalskog saveza Srbije tokom prethodnog perioda učinio je mnogo da animira javnost i pomogne, zajedno sa našim  partnerom Kompanijom Mozzart, u prikupljanju sredstava za lečenje Vanje Malović koja boluje od spinalne mišićne atrofije.  I sada je FSS bio podrška jednoj humanitarnoj akciji u vidu predstavnika sportskog sektora FSS, direktora i koordinatora mlađih selekcija Nikole Lazetića i Igora Matića. Naime, timovi sastavljeni od poznatih ličnosti i ostali učesnici Mozzartovog humanitarnog turnira u nožnom tenisu udružili su danas snage za zajednički cilj – da mala Vanja bude pobednik! Košarkaši, fudbaleri, bokseri, kik-bokseri, glumci, voditelji odvojili su nedeljno popodne da timskom igrom u ovom atraktivnom, novom sportu pomognu u prikupljanju sredstava za najskuplji lek na svetu. Kompanija Mozzart je za svaki poen povećavala fond za lečenje Vanje Malović, a ukupan iznos donacije na kraju je bio – dva miliona dinara!

Kotizacija za turnir koji je realizovan u saradnji sa organizacijom “Sportme” u balonu “Enfild” na Zvezdari, bio je jedan SMS sadržine 1077 na 3030, a Željko Rebrača, Nikola Lazetić, Milan Kalinić i ostale javne ličnosti, kao i predstavnici MMA saveza, Univerziteta u Beogradu, škole fudbala Trening plus, poslali su apel da se što više ljudi uključi i pomogne.
Vremena nema još mnogo, jer Vanja 13. novembra puni šest meseci, što je pravo vreme za odlazak na lečenje. Prema informacijama koje je porodica objavila, preostalo je da se prikupi još oko 1.300.000 evra.

“Ostalo je još malo vremena i zato pozivam sve ljude da pošalju SMS 1077 na 3030”, poručio je proslavljeni košarkaš Željko Rebrača, koji je otvorio humanitarni turnir.“Drago mi je da se mnogo učesnika odazvalo i što su poznate ličnosti podržale ovaj događaj. Kada je motiv ovakav, uvek svi treba da se odazovemo, jer samo zajedno možemo mnogo toga da uradimo.”

Ekipe su se smenjivale na dva terena, odigrano je ukupno 32 meča, ali rezultat na semaforu je bio u drugom planu. Najvažnije je bilo da su se nizali SMS-ovi i poeni, a samim tim i povećavala donacija za Vanju. Da i ona bude pobednik…
Poznata lica iz sveta fudbala rado su se odazvala da podrže ovu igru na humanost, a direktor mlađih selekcija FSS Nikola Lazetić, koji je ispratio akciju u društvu Igora Matića, koordinatora mlađih selekcija FSS, bio je oduševljen atmosferom.

“Fudbaleri često igraju nožni tenis u fazi oporavka ili tokom zagrevanja, ali ideja Mozzarta da organizuje humanitarni turnir u ovom novom sportu je nešto fenomenalno. Videli smo mnogo košarkaša, kik-boksera, boksera, fudbalera…Nažalost, ima mnogo bolesne dece kojoj je potrebna pomoć, a naša obaveza je da podržimo ovakve inicijative, da pozovemo sve ljude dobre volje da se pojavljuju na ovakvim događajima, da šalju SMS-ove”, naglasio je bivši fudbaler.
Veliku podršku u realizaciji turnira pružila je organizacija “Sportme”, koja kroz rekreativni sport i zabavu podstiče takmičarski duh, a ujedno je često inicijator humanitarnih događaja.

“Hvala kompaniji Mozzart koja nas je pozvala da učestvujemo, drago nam je da je veliki broj poznatih ličnosti došao i podržao ovaj turnir.Naš zajednički cilj je da podignemo svest o svoj deci kojoj je potrebna pomoć i da prikupimo što više novca”, naglasio je Dušan Nikolić, predstavnik ove organizacije.