Arhiva

Bogat program na simpozijumu AEFCA, legendarni stručnjak Velibor Bora Milutinović sve oduševio

24.10.2017.

Veoma posećen 38. simpozijum Asocijacije evropskih fudbalskih trenera (AEFCA) koji se u organizaciji FSS i UEFA održava u hotelu „Hajat“ i Sportskom centru FSS (praktični deo) okupio je velika trenerska imena, među predavačima i legendarni srpski stručnjak Velibor Bora Milutinović.

Trener koji je u karijeri postigao ono što verovatno niko nikada neće, jer je kao selektor vodio pet različitih selekcija na isto toliko svetskih prvenstva (Meksiko u Meksiku 1986, Kostariku u Italiji 1990, SAD u SAD 1994, Nigeriju u Francuskoj 1998. i Kinu u Južnoj Koreji i Japanu 2002.), a sa čak četiri reprezentacije uspeo je da prebrodi grupnu fazu takmičenja (jedino nije uspeo sa Kinom), održao je predavanje koje su brojni treneri na kraju ispratili velikim aplauzom.


Dan je inače veoma zapaženim predavanjem započeo Slobodan Pavković, član stručnog štaba naše „A“ reprezentacije, a posle Bore Milutinovića aplauze prisutnih zaslužio je i prof. dr Aleksandar Janković, direktor Centra za edukaciju trenera FSS. Prof.dr Vladimir Koprivica govorio je o psihološkom aspektu u vrhunskom sportu, a bogat program do kraja dana ispuniće, nema sumnje, veoma korisnim predavanjem Raul Pelaez koji će preneti iskustva iz jedne od najboljih škola fudbala u svetu, Barselonine. I naša dva najbolja kluba, Crvena zvezda i Partizan, daće veliki doprinos simpozijumu AEFCA. Direktor omladinske škole Crvene zvezde Dragan Mladenović i usuđujemo se reći, legendarni direktor Partizanove škole, Nedeljko Kostić, staviće tačku na prvi dan simpozijuma. Za sredu, 25. oktobar planirane su veoma interesantne aktivnosti koje će biti od velike koristi učesnicima simpozijuma, a pored teoretskog dela, biće održana i praktična prezentacija u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi.