A selekcija

ALEKSANDAR PRIJOVIĆ I UROŠ SPAJIĆ IZ SC FSS

05.09.2018.

Posle tri dana rada u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi najbolja reprezentacija Srbije sutra, četvrtak u 10,00 odlazi u Viiljnus gde je dan kasnije očekuje prvi meč u Ligi nacija protiv Litvanije. Danas su pred predstavnicima medija bili Aleksandar Prijović I Uroš Spajić.

Posle skoro tri meseca pauze reprezentacija je ponovo na okupu…

-Definitivno sam srećan što sam došao da igram za moju reprezentaciju, moju naciju. Svi smo motivisani da ostvarimo dobar start, zabeležimo pobede u obe utakmice  i budemo prvi u grupi što nam je cilj– ističe Aleksandar Prijović.

Srbija je bila jedini učesnik Svetskog prvenstva iz naše grupe u Ligi nacija…

-Daćemo i sada maksimum, očekujemo dobru igru i pozitivne rezultate.

Ima i novih imena, nema nekih starijih igrača…

-Mislim da će novi igrači brzo da se uklope. I ja sam se brzo uklopio, pomogli su mi saigrači maksimalno. Tako će biti i sada. Važno je da svi zajedno učinimo sve kako bi ostvarili dobre rezultate.

Litvanija prvi rival…

-Poznajem ih, gledali smo video, biće još analize…

Ko će biti teži rival, Rumunija ili Crna Gora…

-Meč sa Crnom Gorom biće svakako derbi.Po kvalitetu Rumuni su slični Crnogorcima.Važno je da gledamo sebe i mi budemo spremni, jer nas očekuju teške utakmice

Kakvu atmosferu možemo da očekujemo protiv Rumunije…

-Prvo gledamo Litvaniju, ali nadam se da će biti dosta navijača koji će biti uz svoju reprezentaciju.

Poslednji meč Srbija je igrala protiv Gruzije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo…

-Imali smo fantastičnu podršku, zaista ambijent je bio fenomenalan. I sada želimo što punije tribine, a na nama je da budemo na visini zadatka.

U reprezentaciji se ustalio..

-Svako očekuje da će da igra, a svi smo tu da budemo u službi tima i reprezentacije. Važno je da budem spreman a ukoliko budem imao minutažu, na meni je da je iskoristim.

Letos nije promenio sredinu…

-Bilo je priče oko prelaska u Sporting ili Bordo ali klubovi se nisu dogovorili oko obeštećenja.Ostao sam u Paoku sa kojim želim da osvojim titulu – rekao je Aleksandar Prijović.

Uroš Spajić je standardan u Krasnodaru, došao je raspoložen među Orlove…

-Osećaj je super, uvek je tako kada smo na okupu u reprezentaciji. Ulazimo u ove utakmice sa velikim ambicijama, na papiru smo favoriti i želimo da ostvarimo dobre rezultate – ne ostavlja dilemu Uroš Spajić.

Novi igrači, nema nekih iskusnijih koji su bili u Rusiji…

-Nije moje da komentarišem ko je pozvan ili nije, a svi igrači koji su ovde imaju kvalitet i nisu slučajno u reprezentaciji.

Litvanija na otvaranju…

-Tvda ekipa, nezgodni su na svom terenu, dosta su visoki , ali mi smo favoriti,uostalom kao i u meču sa Rumunijom. Mislim da su oni promenili selektora, nisam siguran. Imao sam Rumune za saigrače u Anderlehtu. O Crnoj Gori sada ne razmišljam, bitno je da pobedimo Litvaniju i idemo postepeno.

Ima igrača koji smatraju da bi trebalo da ostvarimo sve pobede u grupi…

-Zašto da ne, treba doro da se spremimo, ne bojimo se nikoga i onda na terenu pokažemo da smo najbolji.

Posle Francuske i Belgije, Rusija…

-Zadovoljan sam u Krasnodaru, sve super funkcioniše, zadovoljan sam i svojom formom. Deluje mi da je ruska liga jače od belgijske, ali dosta toga je drugačije. Uglavnom mislim da sam napravio korak napred u karijeri. Zvezda? Uspeh veliki. Drago mi je naravno, čestitao sam- rekao je defanzivac Krasnodara, Uroš Spajić.