A selekcija

ALEKSANDAR PRIJOVIĆ I MARKO GRUJIĆ IZ SVETLOGORSKA

13.06.2018.

Reprezentacija Srbije odradila je još trening u Svetlogorsku, bazi Orlova na Svetskom prvenstvu u Rusiji. Svi igrači su bili u trenažnom procesu, a  pred brojnim predstavncima medija, pre treninga, pojavili su se Aleksandar Prijović i Marko Grujić.

Fokus igrača i stručnog štaba je samo na prvi naredni meč, susret sa Kostarikom, 17.juna (14,00 po našem vremenu), a to je potvrdio i momak koji je Srbiju, onim golom protiv Gruzije, odveo na samit najboljih reprezentacija sveta.

-Kostarika je za nas finale. O drugim rivalima ne treba sada pričati. Radili smo analizu te reprezentacije. Imaju i vrlina i mana, ali o tome nije moje da pričam, jer ima u stručnom štabu boljih stručnjaka od mene koji se time bave – rekao je Aleksandar Prijović uz podsećanje da je Prvenstvo u Rusiji događaj broj jedan u svetu.

Srbin iz Švajcarske, igrač koji je nastupao u mlađim selekcijama za „sajdzije“, a onda odabrao Srbiju…

-Nosio sam dres obe reprezentacije, biće to možda čudan osećaj, jer sam igrao sa velikim brojem igrača koji sada nastupaju za najbolju selekciju Švajcarske. Motiv je veliki, želja da se ostavi što bolji utisak. Ima tamo mnogo Balkanaca, biće to specijalni derbi.Ne postoji osoba koja će biti motivisanija za taj meč od mene.

Protiv Gruzije postigao je gol koji je odveo Srbiju na Mundijal, Prijović ne krije da ne bi ništa menjao za uvodni meč na Svetskom prvenstvu.

-Zašto bi to radio, ako mogu da postignem gol i protiv Kostarike. Taj gol protiv Gruzije bio mi je prvi u dresu Srbije, pokazalo se kao veoma važan za tim, uticao je da ostvarim svoj san i da sada zajedno sa saigračima uživam u svakom trenutku boravka u Rusiji – naglasio je Aleksandar Prijović.

U svakom trenutku uživa i Marko Grujić, jedan od nekoliko naših „zlatnih orlića“ koji se nalaze u Rusiji…Medije je interesovalo da uporedi onda Novi Zeland i sada šampionat u Rusiji, odnosno koliko mladi vezista očekuje startera svojih klasića u meču sa Kostarikom?

-Sve je naravno drugačije, ovo je mnogo viši nivo. Osećaj je sada fantastičan, jer sećam se da sam, kao i cela nacija, pre osam godina gledao Kolarova, Ivanovića, Stojkovića…na televiziji i navijao u mečevima koje su igrali u Južnoj Africi. Mi smo na Novom Zelandu krenuli sa porazom, kasnije smo rasli iz meča u meč, na kraju bili šampioni. I sada ćemo ići korak po korak, od meča do meča. A što se tiče klasića, selektor će izvesti najbolji tim na teren – rekao je Marko Grujić.

Miks iskusnih i mlađih igrača je na Prvenstvu sveta u Rusiji…

-Drago mi je da sam dobio priliku da osetim ovu atmosferu, sve deluje fantastično, ovo je najveći događaj u svetu, stvarno je privilegija biti učesnik Svetskog kupa. Mi mlađi imamo sreću da pored sebe imamo takve ljudske i igračke veličine kao što su Kolarov, Matić, Ivanović…Ljudi od kojih može mnogo da se nauči.Prihvatili su nas fenomenalno – zakljućio je Marko Grujić.

Reprezentacija Srbije odlazi u Samaru 15.juna, a dva dana kasnije izabranici selektora Mladena Krstajića igraju prvi meč na Svetskom prvenstvu u Rusiji.