Media

AKREDITOVANJE ZA UTAKMICU ŽENSKIH SELEKCIJA SRBIJE I KAZAHSTANA U KVALIFIKACIJAMA ZA EVROPSKO PRVENSTVO

19.10.2020.

Usled specifičnih okolnosti u kojima se nalazimo zbog epidemije virusa COVID – 19, mera i naredbi zaštite Vlade Republike Srbije kao i UEFA protokola sistem akreditovanja za utakmicu Srbija – Kazahstan, kvalifikacije za EP (24. oktobar, stadion SC FSS u Staroj Pazovi, 18.00 časova, direktan prenos televizija Arena sport) biće otvoren od srede 21. oktobra do petka 23. oktobra i ogranizovan na sledeći način:

Maksimalan broj akreditacija koje smo u ovom trenutku u mogućnosti da obezbedimo u skladu sa svim merama zaštite je 10 za izveštače u novinarskoj loži odnosno osam za fotoreportere. Akreditacije ćemo deliti medijima na ulazu u SC FSS, početak podele je dva sata pred start utakmice.

NOVINARI

U odnosu na raspoloživi kapacitet biće omogućena jedna akreditacija po redakciji odnosno mediju.
Televizijama koje nisu vlasnici TV prava neće biti dozvoljno unošenje kamera na stadion samim tim ni prisustvo snimatelja. Neće biti organizovane konferencije za medije pre i posle utakmice.

FS Srbije će preko svog sajta i Jutjub kanala obezbediti preuzimanje materijala (izjave) u najbržem mogućem roku od završetka utakmice.
Prilikom ulaska na stadion biće merena telesna temperatura uz obavezno popunjavanje upitnika u vezi sa virusom COVID – 19 i lični potpis.

Na stadionu je nephodno poštovati distancu od 2 metra.

Svaki novinar će imati četiri metra kvadratnog prostora na poziciji sa koje izveštava.
Od ulaska na stadion nošenje maski je obavezno i spolja i unutra.
U novinarskoj loži sa spoljne strane biće označena mesta predviđena za novinare koja će morati striktno da se poštuju.

FOTOREPORTERI

Fotoreporteri će prilikom ulaska u SC FSS preuzimati markere, uz obavezan uvid u lični i profesionalni dokumet. Pre preuzimanja markera neophodno je priložiti profesionalni dokument koji će biti vraćen po završetku utakmice.

Prilikom ulaska na stadion biće merena telesna temperatura uz obavezno popunjavanje upitnika u vezi sa virusom COVID – 19 i lični potpis.

Fotoreporteri će imati mogućnost da obavljaju aktivnosti tokom utakmice sa zapadne tribine. Prva dva reda su predviđena za fotoreportere. Nošenje maski je obavezno.

Što se tiče ostalih procedura u vezi sa sistemom akreditovanja neophodno je da za vašeg izveštača pošaljete podatke na memorandumu firme i sa zvanične mejl adrese.

Zahtev mora da sadrži ime i prezime izveštača, fotografiju izveštača, poziciju na stadionu (print i elektonski mediji za novinarsku ložu, fotoreporteri za poziciju na tribini).

Fudbalski savez Srbije zadržava pravo da utvrdi konačan broj izdatih akreditacija u skladu sa raspoloživim kapacitetom i sledećim prioritetima:

Medijski partneri FSS
Sportske redakcije, odnosno mediji
Ostali informativni mediji, u skladu sa tiražom i uticajem na medijskom tržištu

Vaše zahteve možete slati na mejl [email protected] i još jednom vas molim da se pridržavate navedenih vremenskih rokova, u suprotnom neće vam biti izdata akreditacija. Svaka zloupotreba biće sankcionisana oduzimanjem prava na akreditovanje i prijavom u UEFA. Kontrola će biti obavljena na ulazu.

Informaciju o tome da li je odobrena akreditacija možete dobiti pozivom na broj +38164 818 0139.