Media

AKREDITOVANJE MEDIJA ZA UTAKMICU "A" TIMA SRBIJA - ŠVEDSKA

16.09.2022.

Poštovani,

Obaveštavamo vas da će od ponedeljka 19.09. od 12 časova biti otvoren sistem akreditovanja medija za predstojeću utakmicu reprezentacije Srbije u Ligi nacija u Beogradu protiv Švedske (24. septembar, stadion „Rajko Mitić” od 20 sati i 45 minuta).
Vaše zahteve možete poslati na sledeću adresu: [email protected] na memorandumu vaše medijske kuće uz kopiju validne novinarske legitimacije i fotografiju vašeg izveštača. Sistem se zatvara u četvrtak 22.09. u 12 časova.

Zahtev mora da sadrži ime i prezime izveštača i poziciju na stadionu sa koje će izveštavati (print i elektronski mediji za novinarsku ložu, fotoreporteri za poziciju na terenu, radio izveštači za njima određene pozicije kao i televizijski reporteri).
Apsolutna prava prenosa za utakmice Lige nacija pripadaju TV Arena sport i RTS, tako da je obavezno ostavljanje kamere pri ulasku u medija centar u posebnoj prostoriji kod ulaza ili u pres sali. Na terenu nisu dozvoljene kamere izuzev Arene, RTS-a, FS Srbije i Švedske.

Ukoliko ne dobijete mejl, informaciju o tome da li vam je odobrena akreditacija možete dobiti od petka, 23. septembra od 10 do 15 časova, kontakt telefon +381648180056.

Akreditacije ćemo izdavati u centru za akreditovanje koji se nalazi na zapadnoj tribini stadiona Crvene zvezde – servis za članstvo, u petak 23. septembra od 12.00 do 19.00 i u subotu 24. septembra od 12 sati do početka utakmice.

Fudbalski savez Srbije zadržava pravo da utvrdi konačan broj izdatih akreditacija u skladu sa raspoloživim kapacitetom medija centra na stadionu i sledećim prioritetima:
1. medijski partneri FSS
2. sportske redakcije, odnosno mediji;
3. ostali informativni mediji, u skladu sa tiražom i uticajem na medijskom tržištu
U slučaju bilo kakvih pokušaja nepravilnosti ili zloupotreba akreditacija neće biti odobrena.

Po završetku utakmice biće održana konferencija za medije. Takođe će biti omogućeno uzimanje izjava u miks zoni koja će biti organizovana u skladu sa važećim protokolima UEFA što se tiče zaštite od virusa COVID – 19 prema kojem za predstavnike medija obavezne N95 maske i distanca od metar i po.

Miks zona biće organizovana ispred svlačionica obe ekipe.

Fotoreporterima je ulaz na stadion omogućen od 18.45 do početka meča i tada će se preuzimati markeri uz obavezan uvid u profesionalni ili lični dokument. Ulaz za fotoreportere je na zapadnoj trbini, kapija 1.

Srdačan pozdrav