Media

AKREDITOVANJE MEDIJA ZA UTAKMICE SRBIJA - AZERBEJDŽAN (A TIM) I SRBIJA - FRANCUSKA (U21)

05.10.2021.
Usled okolnosti u kojima se nalazimo zbog epidemije virusa COVID – 19, mera i naredbi zaštite Vlade Republike Srbije kao i UEFA protokola sistem akreditovanja za utakmicu A tima u kvalifikacijama za SP 2022. godine Srbija – Azerbejdžan (utorak, 12. oktobar, stadion “Rajko Mitić” u Beogradu, 20.45 direktan prenos televizija Nova S) ogranizovan je na sledeći način:
Otvoren od utorka 5. oktobra (12 časova) do subote 9. oktobra (12 časova), po isteku ovog roka nećemo uvažavati zahteve koje šaljete na mejl [email protected]
Maksimalan broj akreditacija koje smo u ovom trenutku u mogućnosti da obezbedimo je 50 odsto kapaciteta za izveštače u novinarskoj loži, dok za fotografe nema ograničenja u smislu broja mesta, ali je potrebno imati odgovarajuće mere zaštite u skladu sa zakonom Vlade Republike Srbije (distanca i maska) kao i poslati sve neophodne podatke.
Akreditacije za ovu utakmicu delićemo u prostorijama FS Srbije, Terazije 3, osmi sprat, u ponedeljak 11. oktobra od 12 do 15 časova.
NAPOMENA: Preuzimanje akreditacija neće biti moguće na stadionu na dan utakmice.
NOVINARI
Televizijama koje nisu vlasnici TV prava neće biti dozvoljno unošenje kamera na stadion samim tim ni prisustvo snimatelja. S obzirom na to da nema miks zone po završetku utakmice i da je na stadionu snimanje konferencije za medije po završetku utakmice dozvoljeno samo vlasniku tv prava i nacionalnim savezima, FS Srbije će preko svog sajta i YouTube kanala obezbediti preuzimanje materijala sa konferencije za medije u najbržem mogućem roku.
Prilikom ulaska na stadion biće merena telesna temperatura uz obavezno popunjavanje upitnika u vezi sa virusom COVID – 19 i lični potpis.
Na stadionu je nephodno poštovati distancu od 2 metra kako u zatvorenom prostoru i ponašati se u skladu sa zakonom mera zaštite Republike Srbije (maske, distanca…)
FOTOREPORTERI
Fotoreporteri ulaze na stadion kroz službeni ulaz “FK Crvena zvezda” (zapadna tribina) gde će preuzeti markere.
Prilikom ulaska na stadion biće merena telesna temperatura uz obavezno popunjavanje upitnika u vezi sa virusom COVID – 19 i lični potpis.
Po silasku sa stepenica imaće mogućnost da kroz prolaz sa leve ili desne strane (ne preko, već ispod terena) odu do izlaza (žute kapije) u zonu 2 (zelena zona) na pozicije koje su predviđene za fotoreportere (iza golova kod korner zastavice, atletska staza istočne strane i sa jedne i druge strane, do linije 16 metara, timska slika i boravak u zoni 1 stadiona i dalje nije dozvoljeno).
Menjanje pozicija je moguće isključivo u poluvremenu i to preko atletske staze ka ističnoj tribini.
Kretanje fotoreportera je dozvoljeno isključivo u zoni 2.
Izlazak sa stadiona je isti kao i ulazak.
Nije dozvoljeno fotografisanje konferencije za medije po završetku utakmice osim za fotoreportere FS Srbije i gostućujih selekcija. FS Srbije će proslediti medijma materijal preko svog sajta u najbržem mogućem roku.
Što se tiče ostalih procedura u vezi sa sistemom akreditovanja neophodno je da za vašeg izveštača pošaljete podatke na memorandumu firme i sa zvanične mejl adrese.
Zahtev mora da sadrži ime i prezime izveštača, fotografiju izveštača, poziciju na stadionu (print i elektonski mediji za novinarsku ložu, fotoreporteri za poziciju na terenu).
Fudbalski savez Srbije zadržava pravo da utvrdi konačan broj izdatih akreditacija u skladu sa raspoloživim kapacitetom i sledećim prioritetima:
Medijski partneri FSS
Mediji koji su redovno i na licu mesta pratili aktivnosti A reprezentacije Srbije
Sportske redakcije, odnosno mediji
Ostali informativini mediji, u skladu sa tiražom i uticajem na medijskom tržištu
Vaše zahteve možete slati na mejl [email protected] i još jednom vas molimo da se pridržavate navedenih vremenskih rokova, u suprotnom neće vam biti izdata akreditacija. Svaka zloupotreba biće sankcionisana oduzimanjem prava na akreditovanje i prijavom u UEFA. Kontrola će biti obavljena na ulazu.
Ukoliko ne dobijete mejl, informaciju o tome da li je odobrena akreditacija možete dobiti pozivom na broj +38164 818 00 56.
MLADA REPREZENTACIJA
Reprezentacija Srbije do 21 godine u utorak 12. oktobra na stadionu Partizana igra kvalifikacionu utakmicu za plasman na Evropsko prvenstvo protiv reprezentacije Francuske (18.30, prenos TV Arena Sport).
Za novinare je obezbeđeno 50 odsto kapaciteta medijske lože, za fotoreportere nema ograničenja. Svi predstavnici medija su u obavezi da se na stadionu ponašaju u skladu sa merama zaštite od virusa COVID – 19 u skladu sa zakonima Vlade Republike Srbije i protokolima UEFA (isto kao i za A tim).
Akreditacije za ovu utakmicu nećemo raditi sa slikom, ali je osim toga neophodno poslati iste podatke za vašeg izveštača kao i za utakmicu A tima na sledeći mejl – [email protected].
Sistem akreditovanja biće otvoren od utorka 5. oktobra (12 časova) do subote 9. oktobra (12 časova). Takođe po isteku ovog roka nećemo uvažavati zahteve. Podela akreditacija biće u prostorijama FS Srbija na osmom spratu u ponedeljak 11. oktobra od 12 do 15 časova. Akreditacije nećemo deliti na stadionu.
Snimanje utakmice nije dozvoljeno. Po završetku utakmice izjave za medije u video formatu kao i fotografije sa utakmice obezbediće FS Srbije.