Media

AKREDITOVANJE MEDIJA | REDOVNA SKUPŠTINA FS SRBIJE (8. JUL)

05.07.2023.
Poštovani,
Od srede 5. jula (15 časova) do petka 7. jula (20 časova) biće otvoren sistem akreditovanja medija za prisustvo na Redovnoj sednici skupštine FSS. Početak je u subotu 8. jula u 12 časova u SC FSS u Staro Pazovi.
Za medije će biti ograničen broj mesta u skupštinskoj sali u skladu sa kapacitetom prostora, brojem delegata i ostalih prisutnih, tako da ćemo akreditacije izdavati po sistemu jedan mediji – jedna akreditacija.
Takođe, Fudbalski savez Srbije zadržava pravo da utvrdi konačan broj izdatih akreditacija prema sledećim prioritetima:
Medijski partneri FSS
Sportske redakcije odnosno mediji
Ostali informativni mediji u skladu sa uticajem na medijskom tržištu
Zahteve možete poslati na sledeću adresu: [email protected] na memorandumu vaše medijske kuće uz kopiju validnog profesionalnog dokumenta i fotografiju.
Akreditacije možete preuzeti na ulazu u SC FSS od 11 do 11 sati i 30 minuta – u tom vremenskom okviru će medijima biti omogućen ulazak. Mediji mogu koristiti parking prostor van SC. Prilikom ulaska u SC obavezna je lični dokument na uvid. Molimo vas da „dress code“ bude primeren događaju, npr. neće biti dozvoljen ulaz u trenerci, itd…
Ulazak medija u salu gde se održava Skupština biće najkasnije do 11.45. Po ulasku u salu novinari i snimatelji odmah zauzimaju svoja mesta sa kojih mogu pratiti ulazak delegata. Fotoreporteri će imati mogućnost slobodnog (označene zone) kretanja i fotografisanja u sali do početka skupštine. Zatim zauzimaju mesta između novinara i snimatelja. Prostor za medije je u donjem delu sale.
Slikanje i snimanje je dozvoljeno samo u sali i ispred ulaza u SC (ne i u hodniku iz kojeg se ulazi u salu, kao i u prostoriji iz koje se ulazi u hodnik).
Mediji će pre, tokom i posle Skupštine imati mogućnost boravka u sali gde se održava Skupština, kao i u javnom prostoru koji se nalazi u donjem delu SC (pres sala, kafić…). Obezbeđeno je posluženje (hrana, kafa, voda, sokovi…). Nije dozvoljen boravak medija na spratu osim u sali gde se održava Skupština.
Molimo predstavnike medija da sve vreme nose akreditacije na vidnom mestu kako bi se izbegle eventualna konfuzija. Takođe vas molimo da obavezno isključite zvuk i utišate (silent mode) mobilne telefone po ulasku u salu.
Ukoliko broj akreditovanih medija bude veći od predviđenog broja mesta u sali prednost prilikom određivanja sedećih mesta za novinare imaće medijski partneri FSS, mediji koji redovno prate aktivnosti FSS, štampani i digitalni mediji, televizije i TV agencije. Isto se odnosi i na pozicije fotoreportera kao i snimatelja.
Fudbalski savez Srbije neće organizovati autobuski prevoz za medije.

Srdačan pozdrav