A selekcija

ADEM LJAJIĆ I PREDRAG RAJKOVIĆ:DA BUDEMO TIM I DIŠEMO KAO JEDAN

29.05.2018.

Reprezentacija Srbije započela je pripreme za Svetsko prvenstvo u Rusiji, na kojem će nastupati u grupi zajedno sa selekcijama Kostarike, Švajcarske i Brazila.Danas su pred novinarima bili Adem LJajić i Predrag Rajković.
Adem LJajić nije želeo da priča o tome koliki su dometi „orlova“, ali je obećao da će se tim boriti i pokušati da ostvari dobar rezultat kao i u kvalifikacijama.
-Teško je davati prognoze jer ne znam kako ćemo izgledati u Rusiji, ali ćemo dati maksimum, to je sigurno. Poginućemo za svaku loptu, duel i probaćemo da izvučemo maksimum. Pokazaćemo da nismo slučajno na Mundijalu- rekao je Adem LJajić novinarima u Kući fudbala u Staroj Pazovi.
Sjajni vezista ne krije da je važno kako će Srbija startovati u Rusiji, 17. juna u Samari.

-Najvažnija je utakmica protiv Kostarike, ako ih pobedimo olakšaćemo dosta sebi. Nadam se da ćemo početi dobro.
Srbiju pre početka šampionata očekuju dve provere na pripreme u Austriju, gde će odigrati utakmice sa Čileom i Bolivijom.
– Rezultati sa te dve utakmice neće biti najvažniji, već moment da u što boljoj formi dočekamo prvenstvo. U Austriji će igra biti bitnija od rezultata.
LJajić je rekao da oseća euforiju kako se takmičenje približava, ali da ona ne stvara pritisak.
-Oseća se euforija, ali meni prija. Uradili smo dobar posao u kvalifikacijama, bili smo prvi i trebalo bi da se ova ekipa poštuje. Nadam se da će narod biti uz nas.
Kada je reč o prvom duelu na Mundijalu sa Kostarikom, fudbaler Torina je istakao da se najviše nada da golman te selekcije Kejlor Navas neće biti formi kao što je to bilo dok je branio za Real Madrid.
Govoreći o ostalim rivalima u grupi, LJajić je rekao da ga ne zanimaju provokacije pojedinih švajcarskih reprezentativaca, poput Džerdana Šaćirija, dok je za Brazil istakao da je favorit za osvajanje Svetskog prvenstva.
-Nisam podložan pritisku, ne osećam ga, niti se osvrćem na provokacije Švajcaraca. Posle prve utakmice razmišljaćemo o njima. Svako od nas će dati sto posto, a verujem da ćemo do Brazila već biti u poziciji da obezbedimo prolaz.

On nije isključio da se dogodi rezultatsko čudo u Rusiji i rekao da je za to potrebno da ceo tim diše kao jedan.

-U fudbalu je sve moguće, a nadam se da neću otpasti sa spiska. Tim je najvažniji, a ne pojedinci. Isto tako ne onih 11 koji budu na terenu, već i svi koji budu bili na klupi. Uspeh možemo da ostvarimo samo ako budemo tim i dišemo kao jedan, zaključio je Adem LJajić.
Golman Predrag Rajković ima iza sebe dobru sezonu , on je izjavio da iskustvo osvajanja Svetskog prvenstva za omladince ne igra bitnu ulogu pred predstojeći Mundijal u Rusiji.
– Mundijalito se ne može porediti sa Svetskim prvenstvom u Rusiji, ali nadam se približnom uspehu. Najbitnije je da prođemo grupu, pa onda idemo korak po korak – rekao je Predrag Rajković novinarima u Kući fudbala u Staroj Pazovi.

Kako je istakao oseća samopouzdanje i veruje da će se naći na spisku putnika za Mundijal.
– Ovaj period je najduži. Jedva čekamo da počne. Deluje blizu, ali ima još 16 dana. Umorni smo, ali imamo želju i motivaciju. Svi dobro radimo i družimo se van terena. Nadam se da ću biti na spisku putnika za Svetsko prvenstvo. Imam dobru sezonu i samopuzdanja i braniću ako zatreba – rekao je Rajković.
Golman Makabija ne beži od toga da je utakmica protiv Kostarike bitna, ali kaže da nije presudna za konačan ishod u grupi.
– Mnogo utiče prva utakmica jer otvara vrata za dalji krug, ali nismo bez šansi i ako ne prođemo dobro protiv Kostarike.
U predstojećim prijateljskim utakmicama sjajni golman vidi priliku da se svi nametnu selektoru.
– Prijateljske utakmice će značiti za samopuzdanje, svi će dobiti šansu da se nametnu za Svetsko prvenstvo. Verujem da imamo zdravu konkurenciju i nema klanova u timu – ne ostavlja dilemu Predrag Rajković.