Vesti

U17 EURO | ”ORLIĆI” PROTIV ČEŠKE ZA PRVO MESTO U GRUPI, TRENING, IZJAVE SELEKTORA JOVANA DAMJANOVIĆA I VASILIJA KOSTOVA

25.05.2024.

Kadetska reprezentacija Srbije ostvarila je veliki uspeh plasmanom u četvrtfinale U-17 Evropskog prvenstva na Kipru. Nakon dve pobede – protiv Ukrajine i Kipra, izabranici selektora Jovana Damjanovića u nedelju od 20.30 igraju poslednji meč grupne faze protiv selekcije Češke (Larnaka, stadion ”Amokostos”). S obzirom da su i Srbija i Češka kolo pre kraja obezbedila plasman u narednu fazu takmičenja i da dele prvo mesto sa maksimalnim učinkom od po 6 bodova, biće to praktično utakmica za prvo mesto u grupi.


”Orlići” su odradili poslednji trening u Larnaci pred sutrašnji duel, a za sajt Fudbalskog saveza Srbije govorili su selektor Jovan Damjanović i fudbaler Vasilije Kostov.

”Ne opterećujemo se time koje ćemo biti mesto u grupi, najvažnije je da smo obezbedili plasman u četvrtfinale. Poznajemo sve ekipe koje će nam biti potencijalni protivnici. Sve su to dobre selekcije, bez velikih razlika. Nadam se i verujem da će doći protivnik protiv koga ćemo dobro odigrati i proći dalje. Naš osnovni cilj za sutra je da odigramo dobru utakmicu, da nastavimo da igramo našu igru, da budemo dobro organizovani, proaktivni… Iskoristićemo tu utakmicu kao pripremu za narednu fazu takmičenja. Pokušaćemo da pružimo šansu još nekim igračima, kao i da odmorimo ove koji su imali veću minutažu”, izjavio je selektor Jovan Damjanović.

”Ovaj osećaj je neverovatan! Pokazali smo da smo bolja ekipa i protiv Ukrajine i protiv Kipra, plasirali se u četvrtfinale i to je to. Idemo dalje. Imamo utakmicu za prvo mesto, žargonski rečeno sve je u našim rukama. Igraćemo našu igru, želimo da izgledamo sve bolje na terenu. Nadam se da ćemo biti prvi, zašto da ne?”, izjavio je Vasilije Kostov.