Vesti

DAN KADA JE FUDBALSKA SRBIJA DOBILA SVOJU KUĆU | TRIJUMF ZA SVA VREMENA

14.05.2024.

Danas se u njegovom holu nalazi velika slika generacije koja je 2015. godine osvojila svet na Novom Zelandu, ali niko ne krije da je veliko pitanje da li bi Rajko, Žile, Maksa, Sergej, Gruja, Veljko, Gaja…, ostvarili neverovatan podvig da „nisu krenuli“ iz Sportskog centra u Staroj Pazovi. Četiri godine ranije, 14. maja 2011. godine Srbija je dobila jedan od najlepših, najmodernijih, najfunkcionalnijih sportskih objekata u Evropi, dom svih reprezentativnih selekcija, mesto koje je stvorilo buduće šampione Evrope i sveta.

Prošlo je tačno 13 godina kako je tadašnji predsednik Tomislav Karadžić, zajedno sa Zoranom Lakovićem, svakako najzaslužniji za viziju i izgradnju Sportskog centra, u društvu tada čelnih ljudi FIFA i UEFA Jozefa Blatera i Mišela Platinija, odnosno predstavnika države, potpredsednika Vlade Ivice Dačića, ministarke omladine i sporta Snežane Marković – Samardžić i gradonačelnika Stare Pazove Gorana Jovića, presekao vrpcu i otvorio dom fudbalske Srbije. Bilo je prisutno više od 500 zvanica, fudbalskih legendi iz zemlje i inostranstva, istaknutih javnih ličnosti, koji su bili oduševljeni onim što vide na više od 11 hektara površine. Bio je to „zalog za budućnost“ kako je naglasio tada predsednik Tomislav Karadžić, „trijumf svih nas, trijumf za sva vremena, za ponos i sreću fudbalskih poklonika“. Sve naravno i zbog pomoći države, lokalne samouprave, FIFA i UEFA.

Posle deset godina, Sportski centar, tačnije njegov hotelski kompleks, kao i deo vezan za glavni stadion, zahvaljujući aktuelnom rukovodstvu Saveza, dobilo je novi, osveženi izgled, praktično je kompletno renoviran. Dovoljno za silne pohvale od brojnih stranih gostiju, pre svega čelnika FIFA i UEFA. Za ponos fudbalske Vlade i fudbalske Srbije.