Vesti

DVODNEVNA RADIONICA SA UEFA POVODOM IZRADE NOVE GENERALNE STRATEGIJE FSS

03.04.2024.

Fudbalski savez Srbije oformio je radnu grupu za izradu nove Generalne strategije za period 2024-2028 koji se poklapa sa novim UEFA Hat Trick  ciklusom.

Izrada Generalne strategije biće vodilja svim sektorima unutar FSS prilikom kreiranja individualnih strategija za razvoj i implementaciju aktivnosti pod patronatom Generalne strategije.

Podršku izradi novog strateškog okvira FSS pruža UEFA GROW tim sa svojim konsultantima koji pomažu čitav proces.

Na početku sastanka sa radnom grupom i svim relevantnim fudbalskim akterima, prisutnima se obratio domaćin radionice ispred UEFA.

“Lepo je biti ponovo u Srbiji. Uvek je fantastično raditi sa Fudbalskim savezom Srbije. Drago mi je da ponovo sarađujem sa dosadašnjim saradnicima iz Srbije. Ovde sam da pomognem sa strateškim planiranjem saveza i osećam se privilegovano zbog toga. Na kraju dvodnevne radionice imaćemo osnov za izradu važnog dokumenta koji će pomoći u daljem razvoju fudbala u Srbiji”, reči su kojima je Adam Volker, UEFA konsultant otvorio događaj u Staroj Pazovi.

Radnu grupu, koju vodi direktorka opštih poslova FSS, Aleksandra Ćupović, čine direktorka marketinga Vanja Kostić, pravni savetnik Nebojša Ivković, koordanator liga i takmičenja i tim menadžer Dušan Gelić, potparol Milan Vuković, predstavnik sektora finansija Dragana Savić i menadžer za bazični fudbal Ruža Ilić.

Važnu podršku kako samoj radionici tako i procesu pisanja strategije iz ugla top menadžmenta i ispred Izvršnog odbora FSS pružila je i potpredsednica FSS, gospođa Sandra Sremčević.

“Sve kolege koje su deo radne grupe od početka su vrlo posvećeno pristupili izradi ovog važnog dokumenta koji će poslužiti daljem razvoju ne samo Fudbalskog saveza Srbije već fudbala i sporta u Srbiji uopšte.”

Radi objektivnosti same strategije, radionicama su se priključili predstavnici Zajednice klubova Super lige, predstavnici regiona FS Beograda, FS Vojvodine, FS Regiona Istočne i Zapadne Srbije, kao i predstavnik FS Kosova i Metohije. Sastancima su prisustvovali treneri i igrači iz nacionalnih muških i ženskih selekcija, predstavnici medija, koordinatori volontera i volonteri.