A selekcija

ORLOVI NA DLANU | ĐORĐE PETROVIĆ SLAVIO PROTIV SAŠE LUKIĆA, VANJA MILINKOVIĆ - SAVIĆ JUNAK TORINA U ĐENOVI, PREDRAG RAJKOVIĆ MAJORKIN ANĐEO ČUVAR

15.01.2024.

Najbolju reprezentaciju Srbije očekuju u martu prve provere za predstojeće Prvenstvu Evrope u Nemačkoj, meč protiv Rusije 21. marta i četiri dana kasnije, susret u Limasolu sa Kiprom. Ono što je najvažnije jeste da svi igrači budu zdravi za junske ispite u grupnoj fazi Prvenstva Evcrope, protiv Engleske, Slovenije i Danske, a do tada nastavljamo da pratimo učinak Orlova na terenima širom Evrope. Minulog vikenda na Ostrvu se igrao mali londonski derbi između Čelsija i Fulama, slavio je domaći sastav (1:0) na čijem golu je dobar posao obavio Đorđe Petrović, a Saša Lukić je ušao u igru od 83. minuta. Na Apeninima Torino je osvojio bod na gostovanju Đenovi, Vanja Milinković – Saviće je sačuvao mrežu, a Ivan Ilić je imao veliki uticaj na sredini terena. Zanimljiv meč igrao se u Firenci gde je Fiorentina dočekala Udineze (2:2), Lazar Samardžić je bio na terenu do  58. minuta, a Nikola Milenković je ušao u igru pred kraj meča. Juventus sa Dušanom Vlahovićem i Filipom Kostićem dočekuje u uorak Sasuolo Uroša Račića.

U Grčkoj se igrao veliki atinski derbi, AEK je u meču bez publike dočekao Panatinaikos (2:2). Filip Mladenović je bio na terenu od 78. minuta, a Mijat Gaćinović u sastavu domaćina do 63. minuta. PAOK je na svom terenu deklasirao Janjinu (4:0), a Andrija Živković je ušao u igru u 68. minutu. Na Iberijskom poluostrvu Predrag Rajković nastavlja sa dobrim odbranama na golu Majorke koja je u ovom kolu ostvarila remi sa Seltom (1:1). Zanimljivo je bilo i u Turskoj gde Fenerbahče sa našim kapitenom Dušanom Tadićem vodi borbu sa Galatom za šampionski naslov, a  žuto-plavi su sada ostvarili važan trijumf na gostovanju protiv Geztepea (1:0). Najbolji igrač istanbulskog tima bio je na terenu do 79. minuta.  U Nemačkoj se igralo prvo kolo druge faze Bundes lige, Bohum je sa Erhanom Mašovićem u timu dočekao Verder (1:1) bez Miloša Veljkovića koji se oporavlja od lakše povrede. Nisu se još nastavili šampionati u Rusiji (Strahinja Eraković i Srđan Babić), Austriji (Strahinja Pavlović i Aleksa Terzić)…a pauziraju i Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković – Savić u saudijskom Al Hilalu, zbog Kupa Azije koji se održava u Kataru.