A selekcija

ZAGREVANJE PRED LESKOVAC I MEČ NA KOJI SRBIJA ČEKA 23 GODINE | ORLOVI POGAĐALI DVA PUTA OKVIR GOLA, BELGIJA POBEDILA GOLOM U DRUGOM MINUTU

15.11.2023.

Reprezentacija Srbije izgubila je u prijateljskom meču u Belgiji od domaće reprezentacije minimalnim rezultatom – 1:0 (1:0), a možda bi posle svega, u ovoj proveri, ishod mogao biti bez pobednika, da u dva navrata stativa i prečka nisu sprečili Orlove da se raduju. U svakom slučaju, kako je već naglašeno u najavi ovog duela, Belgija na travi, Bugarska u glavi, sledi ono što Srbija čeka 23 godine, duel sa Bugarskom u Leskovcu, 19. novembra (15,00) koji odlučuje o plasmanu Srbije na Prvenstvo Evrope koje se iduće godine održava u Nemačkoj.

STRELCI: 0:1 Karasko 2. Stadion u Luvenu. Sudija: Marijan Barbu (Rumunija)

BELGIJA: Sels, Debast, Al-Dahil, Teate (46. Faes), Deman (72. Kastanj), Vermeren, Mangala (46. Vrangs), Tilemans, Bakajoko (46. Lukebakio), Openda (67. Trosard), Karasko (67. Bačuvaji).

SRBIJA: Rajković, Veljković, Gudelj (68. Milenković)), Pavlović, Radonjić (70. Živković), Maksimović, Grujić (46. Lukić), Mladenović (46. Kostić), Samardžić (68. Tadić), Đuričić, Vlahović (68. Mitrović).

Belgija je postigla gol u ranoj fazi meča, igrao se drugi minut kada je domaćin preko Karaska došao u vođstvo. Imao je domaćin još nekoliko prilika u prvom poluvremenu, pre svega preko Opende, ali istakao se Predrag Rajkov ić. S druge strane, Orlovi su dobar deo vremena proveli na polovini domaćina, mogao je Filip Đuričić i da poravna rezultat, ali je sreća, odnosno stativa, bila na strani Selsa.

U nastavku meča usledile su i prve izmene, u igru su ušli Kostić i Lukić, umesto Mladenovića i Grujića. Nije bilo ozbiljnijih prilika za gol sve do 66. minuta kada je Deman bio u dobroj prilici, ali Rajković je ponovo sjajno intervenisao. Pet minuta kasnije mogli su Orlovi do izjednačenja, Nemanja Radonjić se izborio za prostor, uputio udarac, ali lopta je otišla iznad gola. Selektor Dragan Stojković poslao je na teren Tadića, Mitrovića, Milenkovića,  Živkovića… Najbliži golu bili smo opet u 74. minutu posle udarca Lukića, a zatim tri minuta kasnije, posle sjajnog centaršuta Kostića i pokušaja glavom Mitrovića. Nekoliko minuta pre kraja Filip Đuričić je ponovo pogodio prečku, a rumunski sudija ne bi pogrešio da je jedan prekršaj nad Pavlovićem sankcionisao najstrožom kaznom. Rezultat se nije menjao, a pred Orlovima je sada ono mnogo važnije, utakmica koja se, uslovno rečeno, čeka 24 godine, duel sa Bugarskom u poslednjem kolu kvalifikacija za odlazak na Prvenstvo Evrope.