A selekcija

ORLOVI NA DLANU | MITROVIĆ NE STAJE, TADIĆ DVA U METU, ŽIVKOVIĆ SRUŠIO OLIMPIJAKOS, UPISAO SE I MLADENOVIĆ, KOSTIĆ ASISTENT ZA POBEDU U FIRENCI, FENOMENALNI PAVLOVIĆ

06.11.2023.

Golovi Aleksandra Mitrovića, Dušana Tadića, Andrije Živkovića, Filipa Mladenovića…dobro izdanje i velika minutaža srpskih reprezentativaca u klubovima pred novembarski ciklus mečeva u dresu sa nacionalnim grbom. Neverovatni Aleksandar Mitrović nastavio je sa rafalnom paljbom u Al Hilalu, u prvenstvenim duelima i azijskoj Ligi šampiona. I bukvalno ne može da se okonča neki meč trenutno prvoplasiranog sastava u Saudijskoj Arabiji a da najbolji strelac u istoriji reprezentacije nije jednom ili više puta zatresao mrežu rivala. U strelce se minulog vikenda upisao i Andrija Živković, PAOK je slavio u Atini protiv Olimpijakosa (4:2) a prvi gol delo je srpskog reprezentativca. U Turskoj je Fenerbahče posle 22 pobede u svim takmičenjima doživeo prvi poraz, svakako neočekivan, protiv Trabzona (2:3), a instanbulskom velikanu nisu pomogla ni dva gola Dušana Tadića.  U Grčkoj je svoj dan imao i Filip Mladenović, postigao je lep gol za Panatinaikos u gostima protiv Lamije (1:2). Dobrom igrom istakao se i vezista atinskih zeleno – belih Filip Đuričić.

Raduje i sjajna forma Strahinje Pavlovića, samo jedan njegov izostanak iz postave Salcburga (zbog kartona), odmah se oseti u igri austrojskog šampiona, koji je u minulom kolu, naravno sa fenomenalnim srpskim reprezentativcem, slavio protiv Tirola (0:2). Minutažu je imao i Petar Ratkov. Od prvog minuta u timu su bili i Nemanja Gudelj na gostovanju Sevilje u Vigu (1:1), odnosno Miloš Veljković koji je sa Verderom osvojio bod (2:2) u Volfsburgu. Fulam je u Premijer ligi poražen (0:1) od Mančester junajteda golom postignutim u nadoknadi vremena, a Saša Lukić je na terenu bio u drugom poluvremenu. U Italiji je igran derbi u Firenci, Juventus je sa raspoloženim Filipom Kostićem, asistentom kod pobedonosnog gola, i Dušanom Vlahovićem (od 68.) slavio protiv Fiorentine. Verona je Darko Lazovićem poražena kod kuće od Monce (1:3), a Lazar Samardžić je ostvario veliku pobedu sa Udinezeom u Milanu (0:1). U Rusiji Zenit nastavlja poteru za Krasnodarom, pobedom u Kalinjingradu protiv Baltike (2:0) sa Strahinjom Erakovićem u timu, a u Primeri Predrag Rajković i pored dobrih odbrana, nije mogao da spreči poraz Majorke u Sevilji, protiv Betisa (2:0).