A selekcija

ORLOVI NA DLANU | BUM BUM VLAHOVIĆ, MAKSIMOVIĆ KAO MITROGOL, UPISAO SE I BABIĆ, RADOVALI SE MILENKOVIĆ, TADIĆ, RAJKOVIĆ...

18.09.2023.
Posle sjajnog izdanja i veoma važne pobede u Kaunasu na putu do plasmana na Prvenstvo Evrope u Nemačkoj, naši reprezentativci nastavili su sa dobrim partijama i u klupskom dresu. Dušan Vlahović je zajedno sa Filipom Kostićem, briljirao u meču sa Lacijom i sa dva gola doneo Juventusu veliku pobedu. Dušan je prvi igrač u istoriji Stare dame koji je dve godine zaredom postigao četiri gola u prva četiri kola Serije A!Silne pohvale, kao i savete, dobio je Vlahović od Aleksandra Mitrovića, u jednom velikom intervjuu koji je objavila italijanska Gazeta, sve kao uvod u goleadu protiv rimskog kluba,  a i Mitrogol je sve začinio novim golom za Al Hilal u saudijskom šampionatu. Dobar učinak imao je i njegov saigrač Sergej Milinković – Savić.
Golom za pobedu, veoma važnim za Hetafe, ali i fantastičnim izdanjem, istakao se Nemanja Maksimović. U sam smiraj meča, nekad omladinski prvak Evrope i sveta, iskoristio je jedan prekid i u stilu Aleksandra Mitrovića, posle udarca glavom zatresao mrežu Osasune. Vredi istaći da je prvi gol na meču (3:2) delo Stefana Mitrovića, defanzivca koji je ostavio trag u dresu Srbije dobrim partijama u kvalifikacijama za Prvenstvo sveta u Kataru, kompletnim ponašanjem i odnosom prema dresu najdražih boja od trenutka kada je debitovao pa sve do mečeva u Dohi. U Primeri vredi apostrofirati i dobre odbrane Predraga Rajkovića u pobedi Majorke na gostovanju Selti (1:0). Za klub iz Viga debitovao je Mihailo Ristić.
U Seriji A Boris Radunović i Lazar Samardžić su u meču Kaljarija i Udinezea osvojili po bod (0:0), a pobedi se radovao dobrim izdanjem Nikola Milenković čija Fiorentina je savladala Atalantu (3:2). Luka Jović je debitovao za Milan u velikom derbiju sa Interom. Vest je i da Salcburg nije pobedio u Austriji, posle silnih pobeda, ostvaren je remi (2:2) u Gracu protiv Šturma, sa Aleksom Terzićem u timu. U Bundes ligi Miloš Veljković je igrao za Verder protiv novajlije u ligi Hajdenhajma (4:2). Kolo u šampionatu Grčke obeležila su dva gradska derbija, nama zbog učešća Andrije Živkovića interesantiji onaj solunski između Paoka i Arisa, koji je okončan bez golova. U Rusiji su pobede ostvarili Zenit u Kazanju protiv Rubina, sa Strahinjom Erakovićem u timu, i Spartak u Moskvi protiv Sočija, golom koji je pred sam kraj (1:0) postigao novi član moskovskog sastava Srđan Babić. Sa partijama koje Fenerbahče vodi u nove pobede, nastavlja kapiten Dušan Tadić, favorit za titulu sada je posle mnogo uzbuđenja i preokreta slavio protiv Antalije (3:2). U Švajcarskoj su na programu bili mečevi nacionalnog Kupa, Bazel je rutinski slavio protiv Bosporusa 1972 (8:0) za prolaz u osminu finala, a Đorđe Jovanović je postigao dva gola i zabeležio tri asistencije.