A selekcija

ORLOVI NA DLANU | MITROGOL NEMILOSRDAN U VELIKOM DERBIJU, EVROGOL I RADONJIĆA, TADIĆ I PAVLOVIĆ NASTAVLJAJU SA DOMINACIJOM, PAO SIGURAN SA ĐURIČIĆEM I MLADENOVIĆEM, JUVE SLAVIO SA KOSTIĆEM I VLAHOVIĆEM

03.09.2023.

Poslednji vikend pred reprezentativnu pauzu, Tadić i drugovo iskoristili su na najbolji mogući način. Srbiju očekuju dueli protiv Mađarske, 7. septembra na travi stadiona „Rajko Mitić“, zatim i Litvanije u Kaunasu, 10. septembra, a golovi, asistencije, velika minutaža i usuđujemo se reći, dobra forma, krasi veliki broj Orlova.

Vikend je možda obeležio fantastični Aleksandar Mitrović koji je postigao tri gola u velikom derbiju saudijske lige, protiv Al Itihada. Pogotovo je prvi bio za pamćenje, posle volej udarca lopta je samo prozujala pored nemoćnog golmana. Al Hilal je slavio (4:3), a asistent kod tog četvrtog, pobednosnog gola bio je Sergej Milinković – Savić. Efektnom golu radovao se i Nemanja Radonjić, kada se činilo da će meč Torina i Đenove biti okončan bez golova, srpski reprezentativac je probio po levoj strani a zatim iz veoma teške pozicije gađao i pogodio mrežu Đenove. Na golu Torina bio je Vanja Milinković – Savić, u timu i Ivan Ilić…Za Fiorentinu protiv Intera igrao je Nikola Milenković, Dušan Vlahović i Filip Kostić radovali su se pobedi Juventusa protiv Empolija, Boris Radunović branio je gol Kaѕarija u Bolonji, a Uroš Račić debitovao je za Sasuolo proriv Verone. Lazar Samardžić je nastupio za Udineze u remiju sa Frosioneom.  Strahinja Pavlović sa Salcburgom nastavlja domonaciju u Austriji, sada je savladan Rapid iz Beča. U Španiji Nemanja Maksimović je sa Hetafeom gostovao Realu, sve do pred kraj meča gost je bio blizu velikog boda, ali domaćin je na kraju slavio (2:1), dok je Predrag Rajković sačuvao mrežu Majorke u remiju sa Atletikom iz Bilbaa.Panatinaikos sa Filipom Đuričićem i Filipom Mladenovićem u sastavu slavio je u Grčkoj na gostovanju Janjini, a PAOK Andrije Živkovića poražen je na Kritu od Ofija. U Turskoj Dušan Tadić sa Fenernahčeom nastavlja sa pobedama, a sada su plavo-žuti slavili na gostovanju u Ankari, protiv Ankaragučua. Na kraju Rusija gde je igran veliki derbi u Moskvi, između CSKA i Zenita za koji je ceo meč odigrao Strahinja Eraković (1:1).