Vesti

SRBIJA ČASTILA NAVIJAČE U BEČU | SRCEM DO POBEDE PROTIV JORDANA, SPREMNA ODLAZI U BUGARSKU (VIDEO)

16.06.2023.

U prijateljskom meču sa Jordanom, na travi stadiona Austrije u Beču, u fenomenalnom ambijentu pred blizu deset hiljada navijača (bez obzira na dva neprijatna događaja zbog ispada pojedinaca), reprezentacija Srbije ostvarila je pobedu – 3:2 (1:0) koja predstavlja lepu uvertiru za ono što sledi, važan meč sa Bugarskom u Razgradu, u kvalifikacijama za Prvenstvo Evrope.

STRELCI: 1:0 Eraković 5, 1: 1 Marde 54, 1:2 Sulejman 67, 2:2 Joveljić 83, 3:2 Joveljić 88. Stadion: Đenerali Arena u Beču. Sudija: Stefan Ebner (Austrija).

SRBIJA: Rajković, Eraković, Mašović, Babić, Lazović (74. Živković), Grujić, Račić (63. S. Milinković – Savić), Kostić (46. Mladenović), Samardžić (46. Tadić), Đuričić (63. Ilić), Jovanović (46. Joveljić). Selektor Dragan Stojković

JORDAN: Abulala, Nasib, Arab, Abuhašiš, Hadad, Sadeh (68. Al Rašdan), Al Ravabde, Marde (80. Hamduni), Sulejman, Olvan, Al Najmat (68. Al Daradreh).

Selektor Dragan Stojković izveo je, kako je i najavio, kombinovani sastav, jer ono pravo što sledi jeste duel sa Bugarskom, 20. juna. Jordan jeste bio na travi, ali meč kvalifikacija za plasman na Prvenstvo Evrope, u Razgradu sa Bugarskom, najvažnija je junska misija Orlova. Valjalo je ipak biti odgovoran i ozbiljan protiv selekcije koja za naše evropske prilike predstavlja nepoznanicu, a opet, kao je u najavi naglasio selektor Stojković, ljudi koji su došli da podrže Srbiju u Beču, njih blizu 10 hiljada, morali su da vide želju, volju Orlova i rezultat koji bi im doneo osmeh na licu prilikom povratka kući. Sve kao zahvalnost za zaista lepu podršku na stadionu Austrije u Beču.

Prvi deo igre praktično su obeležili uvodni minuti meča. Igrao se naime peti minut kada je Rajković izašao kao pobednik iz duela jedan na jedan sa jednim igračem Jordana, usledila je kontra, a zatim i korner za naš sastav. Najviši u skoku bio je Račić koji je prosledio loptu ka drugoj stativi, tamo je usamljen bio Eraković i spretno savladao jordanskog golmana. Prvenac za Erakovića, radost za Srbiju, zahvalnost i čestitke Rajkoviću koji je na svoj način „učestvovao“ u ovom golu. Fenomenalan je Rajković bio i pred kraj prvog poluvremena, kada je ponovo sjajno reagovao u situaciji koja je obećavala za Jordan, ali nije bilo promene rezultata. Uz važnu napomenu da je bilo nekoliko situacija pred golom Jordana koje su mogle uz malo sreće i više koncentracije bolje da se okončaju.

U nastavku je selektor Stojković izvršio tri izmene, u igri su ušli kapiten Tadić, Mladenović i Joveljić. Igrao se 54. minut kada je Jordan stigao do izjednačenja. Naizgled bezazlena akcija, usledio je centaršut s desne strane, Marde je bio usamljen na drugoj stativi i glavom neometan uspeo da donese veliku radost svom timu. Znak da podrška sa tribina bude još veća, a Srbija agresivnija. I mogli smo odmah do novog vođstva, Mladenović se našao u lepoj šansi, ali golman Jordana sprečio je već viđen gol. U igru su ušli i Sergej Milinković – Savić i Ilić, na kraju i Živković, ali Jordan je uspeo da priredi malo iznenađenje, dođe do drugog gola. Od tog trenutka igralo se na polovini Jordana, u nekim trenucima visio je gol, a najbolju priliku imao je Joveljić, posle sjajne asistencije Sergeja, lopta je završila pored stative. I ono što nije uspelo tada Joveljiću, jeste minut-dva kasnije, posle prekida koji je izveo Tadić, kada je uspeo glavom da poravna rezultat. I preokret je bio viđen, ali novi, drugi upad jednog navijača na teren, uslovio je da sudija Ebner kaže igračima da odu u svlačionicu. Potrajao je prekid pet minuta, igra se nastavila, a kvalitet je brzo došao do izražaja. I pravda. Mladenović je centrirao, a Joveljić ponovo sjajno ispratio let lopte i glavom je plasirao iza leđa nemoćnog golmana Jordana. Gol za pobedu, gol za ovacije sa tribina za igrače i selektora Stojkovića. Ovi navijači su to zaslužili, igrači su im to dali.