A selekcija

KATAR 2022 | ORLOVI ODLETELI U BAHREIN, DUŠAN TADIĆ, PREDRAG RAJKOVIĆ I SAŠA LUKIĆ (VIDEO)

15.11.2022.

Posle dana boravka u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi, reprezentacija Srbije koja će predstavljati naciju na Prvenstvu sveta u Kataru, otputovala je u Manamu gde je 18. novembra očekuje jedina provera pred samit najboljih selekcija sveta.

Orlovi su u dobrom raspoloženju napustili SC FSS u Staroj Pazovi, iako su pripreme pred Svetsko prvenstvo nikad kraće, s obzirom da ćemo prvi put smotru najboljih selekcija sveta gledati u novembru, što je potvrdio i kapiten Dušan Tadić.

„Vidi se da je to najveći fudbalski događaj. Mislim da ćemo uživati i da ćemo imati koristi od prethodnih iskustava, jer je dosta igrača bilo ovde i pre četiri godine. Voleli bismo da smo malo duže zajedno, zato što je stvarno fantastična atmosfera i sve je kako treba. Voleli bismo da se još malo kuva i pravi ta euforija, ali idemo odmah tamo. To je neviđen događaj, samo treba da se prepustimo i uživamo“, rekao je kapiten.

Na golu je konkurencija nikad jača, a Predrag Rajković nema dilemu da će to biti samo podstrek za naporan rad i napredak.

„Prošlo je tačno godinu dana od te utakmice kada smo pobedili Portugal i kvalifikovali se na Svetsko prvenstvo. Došao je i taj dan, put za Bahrein. Svi smo srećni, spremni, orni i jedva čekamo da dođe prva utakmica. Falilo mi je okupljanje sa momcima, ali tu smo, pa ćemo sve nadoknaditi, s obzirom da je mesec dana pred nama. Imamo zdravu konkurenciju, svi golmani su dobri, u dobroj formi, na Misteru je da odluči ko će igrati, ali najbitnije je da se međusobno slažemo i da tu ne postoji nikakva ljubomora. Svi se dobro slažemo i jedni drugima predstavljamo podstrek da se napreduje“, izjavio je Predrag Rajković.

Nije tajna, veliki adut ove generacije igrača je sjajna atmosfera koja vlada u timu, a to ne krije ni Saša Lukić.

„Spremni smo svi, došao je dan okupljanja. Polako krećemo na put, na dugo čekano Svetsko prvenstvo. Pre godinu dana smo obezbedili ovaj plasman i došao je trenutak da nastavimo tamo gde smo stali i pokažemo se u najboljem svetlu. Veliko takmičenje za nas, ponosan sam što ćemo braniti boje Srbije. Najvažnija je atmosfera, da smo svi pozitivni. Od prvog dana, kada je Mister došao, pa sve do sada vidi se ta prava atmosfera i svi su srećni što su ovde, što ćemo biti zajedno u narednih mesec dana. Imao sam malih problema sa povredom lista, ali sve je u redu, nije ništa ozbiljno. Za par dana sam spreman“, završio je Saša Lukić.