Vesti

ŽENSKA "A" | DVA MEČA, DVA ODLIČNA IZDANJA, REMI SA UKRAJINOM I POBEDA PROTIV RUSIJE

23.02.2021.

Prijao je našim devojkama boravak u Turskoj, posle dobre partije u meču sa Ukrajinom i ostvarenog remija (1:1), izabranice selektora Predraga Grozdanovića prikazale su još jedno odlično izdanje, sada protiv Rusije. Najbolja reprezentacija Srbije slavila je u Beleku – 2:0(1:0) posle dominacije u svim segmentima igre, pokazale su naše devojke da iz meča u meč rastu kao tim i nema sumnje će spremno dočekati naredne kvalifikacije.

STRELCI: 1:0 Poljak 24, 2:0 Stanković 90+2. Stadion: Sportski centar Kalista u Beleku.

SRBIJA: Kostić, Frajtović, Janković (od 64. Šćepanović), Damjanović, Mijatović (od 88. Trbojević), Matejić (od 88. Lazarević), Čanković, Miladinović, Poljak (od 88. Bradić), Filipović, Matić (od 50. Stanković).

RUSIJA: Todua, Koznjikova, Cubutovič, Maškova (od 83. Galaj), Abdulina, Samoilova, Smirnova 8od 83. Kuropjatnika), Pantjukina (od 74. Černomirdina), Kiskonen (od 46. Šina), Mašina (od 46. Morina), Korovkina.

Selektor Predrag Grozdanović ne krije da je prezadovoljan kompletnom slikom naše selekcije, igrom u oba meča i postignutim rezultatima.

-Imali smo veoma tešku i zahtevnu utakmicu protiv Rusije, izuzetnog rivala koji se priprema za baraž za Evropsko prvenstvo. Devojke su ponovo dale svoj maksimum, napreduju iz dana u dan i sve više sazrevaju. Postajemo ozbiljna, takmičarska selekcija. Ne bih govorio o pojedinačnom učinku, kompletan tim je bio na visini zadatka. Uveren sam da od ove selekcije u budućnosti možemo da očekujemo još mnogo dobrih rezultata – rekao je selektor Grozdanović.