Вести

ЖЕНСКА "А" | ДВА МЕЧА, ДВА ОДЛИЧНА ИЗДАЊА, РЕМИ СА УКРАЈИНОМ И ПОБЕДА ПРОТИВ РУСИЈЕ

23.02.2021.

Пријао је нашим девојкама боравак у Турској, после добре партије у мечу са Украјином и оствареног ремија (1:1), изабранице селектора Предрага Гроздановића приказале су још једно одлично издање, сада против Русије. Најбоља репрезентација Србије славила је у Белеку – 2:0(1:0) после доминације у свим сегментима игре, показале су наше девојке да из меча у меч расту као тим и нема сумње ће спремно дочекати наредне квалификације.

СТРЕЛЦИ: 1:0 Пољак 24, 2:0 Станковић 90+2. Стадион: Спортски центар Калиста у Белеку.

СРБИЈА: Костић, Фрајтовић, Јанковић (од 64. Шћепановић), Дамјановић, Мијатовић (од 88. Трбојевић), Матејић (од 88. Лазаревић), Чанковић, Миладиновић, Пољак (од 88. Брадић), Филиповић, Матић (од 50. Станковић).

РУСИЈА: Тодуа, Козњикова, Цубутович, Машкова (од 83. Галај), Абдулина, Самоилова, Смирнова 8од 83. Куропјатника), Пантјукина (од 74. Черномирдина), Кисконен (од 46. Шина), Машина (од 46. Морина), Коровкина.

Селектор Предраг Гроздановић не крије да је презадовољан комплетном сликом наше селекције, игром у оба меча и постигнутим резултатима.

-Имали смо веома тешку и захтевну утакмицу против Русије, изузетног ривала који се припрема за бараж за Европско првенство. Девојке су поново дале свој максимум, напредују из дана у дан и све више сазревају. Постајемо озбиљна, такмичарска селекција. Не бих говорио о појединачном учинку, комплетан тим је био на висини задатка. Уверен сам да од ове селекције у будућности можемо да очекујемо још много добрих резултата – рекао је селектор Гроздановић.