A selekcija

VLADIMIR MATIJAŠEVIĆ:DA SE POGLEDAMO U OČI, IMAMO DOBRE IGRAČE, ALI MORAMO DA BUDEMO GRUPA (VIDEO)

09.09.2019.

Reprezentacija Srbije u utorak, 10. septembra igra u Luksemburgu naredni meč kvalifikacija za Prvenstvo Evrope,a neposredno pred polazak, sportski direktor FSS Vladimir Matijašević bio je na raspolaganju brojnim predstavnicima medija…

-Nije lako kad se izgubi, a nismo izgubili od bilo koga već od prvaka Evrope – rekao je na početku razgovora Vladimir Matijašević.- Jednostavno neke stvari mora da se menjaju i nadam se da ćemo već od Luksemburga početi da se spremamo za utakmicu u martu, mislim da će to verovatno biti Norveška. Da se ne lažemo mislim da ćemo kroz ovu grupu teško izboriti prolaz, ali dok postoji šansa, naravno treba da igramo i učinimo sve. Mislim da neke stvari treba da se naprave drugačije i na tome ćemo raditi kako bi se do marta spremili za Norvešku,a to možemo samo kroz ove naredne utakmice.

Konkretno…

-Moramo malo više da se borimo za reprezentaciju, naciju, da shvatimo da je ovo neki projekat. Videli ste odbojkašice, jednostavno malo u fudbal sve to da dodamo, jer imamo dobre igrače. Da „ubacimo“ malo atmosfere i biće sve bolje.

Šta je potrebno za to…

-Potrebno je da svi pogledamo sebe u oči, svak svakog da pogleda u oči i kažemo šta treba. Izaći ćemo sa nekim drugačijim stavom, sve su to dobri momci i dobri igrači, ali moraju da budu grupa. Nebitno ko igra, bitno je da smo grupa, a nadam se da ćemo to u budućnosti biti.

Da li je bilo nekih razgovora sa igračima…

-Ne, nema potrebe, izgubili smo od Portugala, ali…Do tog prvog gola mi smo imali egal utakmicu, desilo se što se desilo, posle toga smo olako primali golove i na tome mora da se radi. Selektor Tumbaković je tu tek mesec i po, dva…I sigurno da ćemo raditi na tome. Da se napravi najbolji tim od najboljih igrača i da probamo da pobeđujemo u budućnosti.

Koliko je delikatan trenutak…

-Mislim da je ovo dobar trenutak, jer imamo četiri naredne utakmice da se uigravamo za Norvešku. Naravno, gledaćemo svaku narednu utakmicu da pobedimo, ali neće biti smak sveta i ako ne pobedimo, ali da pobedimo Norvešku, jer to bi, realno, bio veliki neuspeh ukoliko ne učinimo. Imamo pred nama nekoliko meseci da se tim uigrava, selektor da proveri sve igrače koje želi i napravi najbolji tim koji će nam trebati za te mečeve u plej-ofu.

Bez Jovića i Tadića…

-Luka Jović se požalio na mišić odmah posle utakmice sa Portugalom, razgovarao je sa doktorom…Za sledeće utakmice moraćemo da tražimo još nekog napadača, pored Mitrovića i Jovića – rekao je Vladimir Matijašević.