Саопштења

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ О ФИСКАЛИЗАЦИЈИ

28.01.2022.

Обавештавају се сви чланови ФСС (фудбалски клубови, футсал клубови, територијални фудбалски савези, окружни, градски и општински фудбалски савези) који обављају спортске делатности (шифра делатности – 93) да су, у складу са одредбама Закона о фискализацији, као обвезници фискализације, дужни да најкасније до 30. априла 2022. године пређу на нови модел фискализације, који подразумева употребу новог хардверског или софтверског решења.

Конкретније речено, обвезници фискализације су у обавези да путем портала Пореске управе еПорези пријаве локације пословног простора и пословних просторија, а затим путем истог портала имају могућност да се пријаве за субвенције за прелазак на нови модел фискализације. Пријаве за субвенције могу да се поднесу најкасније до 31. јануара 2022. године.

Када је реч о фискалним уређајима, Пореска управа је до сада одобрила преко 100 елемената електронског фискалног уређаја, а на адреси: https://www.purs.gov.rs/fiskalizacija/eFiskalizacija/registar-odobrenih-elemenata-efu.html се налази списак елемената и произвођача, како би се обвезници одлучили који фискални уређај ће користити у будућности.