Umor učinio svoje, futsal selekcija Srbije poražena od Španije, viza za baraž protiv Moldavije

09.04.2017.

 

STRELCI: 0:1 Ortiz 02:38,0:2 Raul Kampos 03:32, 0:3 Bebe 17:12,0:4 Adri 20:08, 0:5 Adolfo 26:58,0:6 Pola 39:52.Hala Municipal u Elblagu. Sudije: Anđelo Galante (Italija), Grigori Zelencov (Rusija), Eduardo Fernandes Koeljo (Portugal). Žuti kartoni: Rajčević, Aksentijević (Srbija), Tolra (Španija).
SRBIJA: Aksentijević, Perić, Kocić, Simić, Rajčević. Momčilović, Stanković, Rakić, Milosavac, Ramić, Tomić, Pršić, Lazarević, Stojković.
ŠPANIJA: Baron, Ortiz, Pola, Usin, Raul Kampos. Žuanjo, Ruiz, Bebe, Tolra, Leon, Lin, Aleks, Adri, Adolfo.
Posle važne pobede u prvom kolu kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo u Sloveniji, protiv selekcije Poljske (4:0), naša futsal reprezentacija morala je za manje od 24 časa ponovo da izađe na teren hale u Elblagu. Rival je bio aktuelni prvak Evrope Španija a umor je definitivno učinio svoje. Srbija je praktično poražena a da meč nije ni počeo. Favorit je slavio 6:0 u meču koji je „furiju“ odveo u završnicu kontinentalnog šampionata, a izabranici selektora Gorana Ivančića imaju realnu mogućnost da u slučaju pobede u poslednjem kolu protiv Moldavije, izbore baraž i tako, ipak, pronađu put do Slovenije. Duel poslednjeg kola igra se u utorak, 11. aprila (15,00), a našim momcima ostaje da se odmore od dva veoma naporna meča i onda overe vizu za baraž.