UEFA FUTSAL EURO | POBEDA KOJA JE IZNENADILA I UKRAJINU, IZJAVA SELEKTORA DEJANA MAJESA (VIDEO)

23.01.2022.

Futsal reprezentacija Srbije poražena je u meču 2. kola Prvenstva Evrope u Amsterdamu od Ukrajine – 1:6 (0:4). Sve je praktično bilo rešeno posle prvih 20 minuta igre kada su Ukrajinci uz dosta sreće došli do neočekivano velike prednosti. S druge strane Orlovi su stvorili veliki broj prilika, ali golman Čupin je branio i ono što su svi već videli u mreži. Srbija se u 3. kolu sastaje sa Holandijom 28. januara (20.30).

STRELCI: 0:1 Zvarič 1:10, 0:1 Vasić (ag) 5:51, 0:3 Abakšin 14:27, 0:4 Černjevski 19:12, 0:5 Zvarič 33:54, 0:6 Korsun 38:40, 1:6 Tomić 38:59.  Dvorana: Zigi Dom u Amsterdamu

SRBIJA: Momčilović, Vasić, Ramić, Tomić, Petrov. Vulić, Aleksić, Kocić, Pršić, Rakić, Milosavljević, Stojčevski. Selektor Dejan Majes

UKRAJINA: Čupin, Farenjuk, Korsun, Šoturma, Zvarič. Savenko, Lebid, Sirži, Černjevski, Abakšin. Selektor Oleg Kosenko

Ušla je Ukrajina agresivnije u meč i već posle nepuna dva minuta stekla prednost. Ništa nije nagoveštavalo da će Ukrajinci do kraja prvog dela meča uvećati svoju prednost, a mora se priznati da je i faktor sreće uticao da dupliraju prednost. Akcija koja nije obećavala, završila se golom, posle lopte koja je u nogu udarila Vasića i odbila se u mrežu. Pokušavali su Pršić i drugovi da se ekspresno vrate u igru, bilo je prilika, ali Čupin je uspevao da ukroti sve što je išlo ka mreži. S druge strane Ukrajina je tražila priliku za treći gol i Momčilović koji je imao nekoliko dobrih intervencija, nije mogao ništa da učini posle novog gola, ponovo uz dosta sreće, Abakšina. Neverovatno kako je sve polazilo od noge Ukrajincima koje smo do sada nekoliko puta savladali. Nedostajao je taj jedan gol koji bi doneo adrenalin našem sastavu, ali opet su se radovali Ukrajinci. I to pred smiraj prvog dela.  Neverovatno, Srbija je igrala, a Ukrajina davala golove.

Nastavak je doneo našu inicijativu, Tomić, Pršić i saigrači stvorili su mnogo prilika, ali visoki Čupin je branio i nemoguće. Bilo je situacija kada smo mogli da poentiramo, ali dešavao se potez više, kao da smo hteli da se ušetamo u gol. Ostao je visok rezultat koji po kvalitetu svakako nije, uslovno rečeno, merodavan, ali ovo je bio dan kada je Ukrajinu  sve htelo, kada su bili i srećniji i spretniji.

 

Posle meča izjavu za medije dao je selektor Srbije Dejan Majes.