Vesti

WU19 | UZBUDLJIV REMI OMLADINKI SA ITALIJOM, BLISTALA NINA MATEJIĆ

05.10.2022.

Dobro izdanje naše omladinske reprezentacije u prvom meču prvog kruga kvalifikacija za Prvenstvo Evrope i remi sa Italijom – 2:2 (1:0). U duelu koji je obilovao preokretima i velikom dozom adrenalina tokom svih 90 minuta, Italija je na odmor otišla sa golom prednosti. Fantastična Nina Matejić, za mnoge poznavaoce ženskog fudbala „srpski Mesi“, devojka koja je odavno već debitovala za A selekciju Srbije i predstavlja ozbiljan adut i za reprezentaciju Predraga Grozdanovića, sa dva lepa gola donela je rezultatski preokret, ali Italijanke su do kraja uspele da se izbore za nerešen ishod. U drugom meču grupe Mađarska je bila bolja od Velsa (3:0). U drugom kolu rival našim devojkama biće Mađarska, domaćin turnira, 8. oktobra.

STRELCI: 1:0 Pavan 22, 2:2 Matejić 55, 1:2 Matejić 76, 2:2 Bekari 79. Stadion Biske. Sudija: Marija Engraber (Austrija).

ITALIJA: Bartalini, Ariđoni (57. Zanini), Soreli, Paseri, Bertući, Šacer, Ferara, Pavan, Delaperuta, Bekari, Fatner (82. Petrara).

SRBIJA: Škandro, Gaković, Stojić, Pataki, Šarić, Cvetković (59. Majstorović), Jestrović (82. Paunović), Obradović, Andrić (70. Rajić), Stokić, Matejić.  Selektor Lidija Stojkanović