Вести

WU19 | УЗБУДЉИВ РЕМИ ОМЛАДИНКИ СА ИТАЛИЈОМ, БЛИСТАЛА НИНА МАТЕЈИЋ

05.10.2022.

Добро издање наше омладинске репрезентације у првом мечу првог круга квалификација за Првенство Европе и реми са Италијом – 2:2 (1:0). У дуелу који је обиловао преокретима и великом дозом адреналина током свих 90 минута, Италија је на одмор отишла са голом предности. Фантастична Нина Матејић, за многе познаваоце женског фудбала „српски Меси“, девојка која је одавно већ дебитовала за А селекцију Србије и представља озбиљан адут и за репрезентацију Предрага Гроздановића, са два лепа гола донела је резултатски преокрет, али Италијанке су до краја успеле да се изборе за нерешен исход. У другом мечу групе Мађарска је била боља од Велса (3:0). У другом колу ривал нашим девојкама биће Мађарска, домаћин турнира, 8. октобра.

СТРЕЛЦИ: 1:0 Паван 22, 2:2 Матејић 55, 1:2 Матејић 76, 2:2 Бекари 79. Стадион Биске. Судија: Марија Енграбер (Аустрија).

ИТАЛИЈА: Барталини, Ариђони (57. Занини), Сорели, Пасери, Бертући, Шацер, Ферара, Паван, Делаперута, Бекари, Фатнер (82. Петрара).

СРБИЈА: Шкандро, Гаковић, Стојић, Патаки, Шарић, Цветковић (59. Мајсторовић), Јестровић (82. Пауновић), Обрадовић, Андрић (70. Рајић), Стокић, Матејић.  Селектор Лидија Стојкановић