Vesti

SELEKTOR U17 JOVAN DAMJANOVIĆ POSLE PLASMANA U ELIT RUNDU KVALIFIKACIJA | MNOGO JE VAŽNO KAKAV FUDBAL IGRAMO I NA KOJI NAČIN POBEĐUJEMO

24.10.2023.

Kadetska reprezentacija Srbije (U17) uverljivo i ubedljivo, kolo pre kraja prvog kruga kvalifikacija, obezbedila je plasman u elit rundu kvalifikacija za plasman na Prvenstvo Evrope. Dva meča, dve pobede protiv Azerbejdžana i Luksemburga i gol razlika 8:1 dovoljno govore o izdanju izabranika selektora Jovana Damjanovića na turniru koji se održava u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi.

„Protiv Luksemburga smo imali tešku utakmicu, pre svega kada se radi o psihološkom aspektu, jer smo trebali da potvrdimo izdanje iz prvog kola kada smo jako dobro odigrali i savladali ubedljivo Azerbejdžan. Znali smo da je Luksemburg dobro organizovana selekcija, u prvom kolu su igrali nerešeno protiv Slovenije, veći deo meča igrali su sa igračem manje, imali su pobedu praktično do pred kraj meča. Prethodno su savladali i jednu Belgiju, zatim i Crnu Goru. Pokazali smo im poštovanje, videlo se to na početku utakmice, trebalo nam je malo vremena da uhvatimo ritam, a onda je do izražaja došao naš kvalitet. Bolja smo ekipa, drago mi je da smo pobedili, ali pre svega da smo odigrali jedan jako dobar fudbal. Zadovoljan sam, dakle, i igrom i rezultatom, sve čestitke momcima“ rekao je selektor Jovan Damjanović.

Publika voli dobar rezultat, ali i dobru igru koja prati ishod?

„Tako je, mi želimo da pobeđujemo na način da se deca u pravom svetlu predstave na evropskoj sceni. Mnogo je važno kakav fudbal igramo i na koji način pobeđujemo. Trudićemo se da nastavimo u istom ritmu, a to znači da ćemo maksimalno ozbiljno da pripremimo i utakmicu sa Slovenijom“

Treći meč je praktično bez rezultatskog značaja, ali biće to dobra prilika da se ekipa još bolje uigra pred drugi, završni krug kvalifikacija?

„Slažem se, mora da se pobeđuje, ali pre svega da igramo dobar fudbal. To je ono što je važno da savladamo kao grupa, da ono što radimo i želimo,  da momci veruju u to. Ovo nam je treća, četvrta akcija da smo zajedno i momci iz meča u meč pokazuju da veruju u ono što radimo“ ne ostavlja dilemu Jovan Damjanović.

Srbija poslednji meč u grupi igra protiv Slovenije 27. oktobra (14,00) u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi.