Вести

СЕЛЕКТОР U17 ЈОВАН ДАМЈАНОВИЋ ПОСЛЕ ПЛАСМАНА У ЕЛИТ РУНДУ КВАЛИФИКАЦИЈА | МНОГО ЈЕ ВАЖНО КАКАВ ФУДБАЛ ИГРАМО И НА КОЈИ НАЧИН ПОБЕЂУЈЕМО

24.10.2023.

Кадетска репрезентација Србије (U17) уверљиво и убедљиво, коло пре краја првог круга квалификација, обезбедила је пласман у елит рунду квалификација за пласман на Првенство Европе. Два меча, две победе против Азербејџана и Луксембурга и гол разлика 8:1 довољно говоре о издању изабраника селектора Јована Дамјановића на турниру који се одржава у Спортском центру ФСС у Старој Пазови.

„Против Луксембурга смо имали тешку утакмицу, пре свега када се ради о психолошком аспекту, јер смо требали да потврдимо издање из првог кола када смо јако добро одиграли и савладали убедљиво Азербејџан. Знали смо да је Луксембург добро организована селекција, у првом колу су играли нерешено против Словеније, већи део меча играли су са играчем мање, имали су победу практично до пред крај меча. Претходно су савладали и једну Белгију, затим и Црну Гору. Показали смо им поштовање, видело се то на почетку утакмице, требало нам је мало времена да ухватимо ритам, а онда је до изражаја дошао наш квалитет. Боља смо екипа, драго ми је да смо победили, али пре свега да смо одиграли један јако добар фудбал. Задовољан сам, дакле, и игром и резултатом, све честитке момцима“ рекао је селектор Јован Дамјановић.

Публика воли добар резултат, али и добру игру која прати исход?

„Тако је, ми желимо да побеђујемо на начин да се деца у правом светлу представе на европској сцени. Много је важно какав фудбал играмо и на који начин побеђујемо. Трудићемо се да наставимо у истом ритму, а то значи да ћемо максимално озбиљно да припремимо и утакмицу са Словенијом“

Трећи меч је практично без резултатског значаја, али биће то добра прилика да се екипа још боље уигра пред други, завршни круг квалификација?

„Слажем се, мора да се побеђује, али пре свега да играмо добар фудбал. То је оно што је важно да савладамо као група, да оно што радимо и желимо,  да момци верују у то. Ово нам је трећа, четврта акција да смо заједно и момци из меча у меч показују да верују у оно што радимо“ не оставља дилему Јован Дамјановић.

Србија последњи меч у групи игра против Словеније 27. октобра (14,00) у Спортском центру ФСС у Старој Пазови.