Vesti

U17 | U POSLEDNJOJ PROVERI PRED PRVENSTVO EVROPE, KADETI POBEDILI DOMAĆINA TURNIRA, SELEKCIJU MAĐARSKE

19.04.2023.

U poslednjoj proveri pred Evropsko prvenstvo u Mađarskoj, kadetska reprezentacije Srbije pobedila je upravo vršnjake iz zemlje domaćina šampionata sa 1:0. Utakmica je odigrana u trening-centru mađarskog Saveza u Budimpešti na jednom od terena gde će se igrati i dueli završnog turnira, a gol odluke postignut je u 71. minutu posle akcije iz kornera, kada je Andrija Maksimović prihvatio pas Andreja Petrovića i preciznim šutem sa dvadesetak metara savladao golmana domaće ekipe Danijela Radnotija.

Orlići su meč počeli u sastavu Radulaški, Ćuk, Milosavljević, Popović, Tegeltija, Jocić, Radojković, Mitrović, Alilović, Sremčević, Jovanović. U nastavku susreta, šansu su dobili Spasojević, Džodić, Đurić, Petrović, Delibašić, Maksimović, Stojanović, Janković, Vojnović, Subotić i Vukojević.

Prvenstvo Evrope igra se od 17.maja do 2. juna, a naša reprezentacije startuje 18. maja upravo u Telki Trening Centru utakmicom protiv Slovenije. Meč 2. kola protiv Italije na programu je 21. maja na stadionu ‘Nandor Hedgkuti’ u Budimpešti, a tri dana kasnije u poslednjoj utakmici grupne faze turnira Srbija se sastaje sa kadetima Španije.