Vesti

U15 | DVA MEČA DVE POBEDE PIONIRA PROTIV SELEKCIJE BOSNE I HERCEGOVINE, IGOR MATIĆ NE KRIJE DA IMAMO LEPU BUDUĆNOST

30.09.2021.

Dva meča i dve pobede pionirske selekcije Srbije protiv vršnjaka iz Bosne i Hercegovine. Posle dobre igre i pobede (2:0) u prvom meču, naša najmlađa selekcija slavila je i u dugom meču, sada – 3:1 (2:1). Srbija je pobovo bila bolji rival, dominirala tokom većeg dela susreta, kontrolisala igru i na kraju ostvarila pobedu.

-Lepa četiri dana sa jako talentovanom generacijom dečaka – zadovoljan je viđenim Igor Matić, koordinator mlađih selekcija FSS koji je prethodnih dana bio zadužen za rad i rezultate pionirske reprezentacije.- Sve što smo radili tokom treninga, oni su to primenili na utakmicama na jedan pravi način. Ponosan sam na njih kako su delovali ovih dana, ponašanje, pristup, učinak, sve je bilo na dobrom nivou. Rezultat nam nije bio u prvom planu, ali pokazali su i jak takmičarski duh. Moramo ovu decu da izvedemo na pravi put, to je obaveza svih nas koji smo odgovorni u sistemu Fudbalskog saveza. Da budemo i pravi pedagozi i pravi treneri i selektori. I siguran sam da će iz ove generacije igrača mnogi od njih jednog dana postati i A reprezentativci. To nam je svima cilj, naša zajednička misija, da napravimo igrače za našu najbolju reprezentaciju. Kvalitet nije sporan, mnogo je talenta u nogama ove dece i siguran sam da će jednog dana postati pravi igrači.

STRELCI: 1:0 M.Cvetković, 1:1 Dževahirić 10, 2:1 Manojlović 33, 3:1 Đ.Cvetković 50. Stadion FS Beograda na Adi Ciganliji. Sudija: Nikola Katić

SRBIJA: Draškić, Avdić (36. Pavlović), Stojanović (56. Milosavljević), M.Cvetković (36. Martinović), Kostić (56. Božičić), Maksimović (36. Mladenović), Bulatović (48. Stojković), Roganović (36. Đ.Cvetković), Radosavljević (48. Bačanin), Peranović (36. Prokopijević), Manojlović (56. D.Jovanović).

BOSNA I HERCEGOVINA: Jurkas (59. Ćosić), Jovićević (36. Kraljević), Đukanović, Ibrišimović, Ignatkov (65. Fočo), Mičić (65. Karić), Petrović (55. Šakota), Dževahirić (48. Mesić), Koso (55. Vasiljević), Ćorić (65. Bešić), Savić (55. Karamehmedović).