A selekcija

U Južnoj Koreji teže nego u Kini

13.11.2017.

Mladen Krstajić i Branislav Ivanović biranim rečima govorili o sutrašnjem rivalu

Reprezentaciju Srbije sutra očekuje druga provera na azijskoj turneji,a na poslednjoj konferenciji za medije, pred meč sa Južnom Korejom, bili su vršilac dužnosti selektora Mladen Krstajić i kapiten Branislav Ivanović.

– Želim da se zahvalim na gostoprimstvu domaćinima u Južnoj Koreji. Juče smo imali jedan trening i spremni dočekujemo meč sa domaćinom. Nadam se dobroj igri naše selekcije. Južna Koreja je pokazala da ima odličan kvalitet i da se zasluženo kvalifikovala na Svetsko prvenstvo. Očekuje nas teži meč nego u Kini – rekao je srpski selektor.
Sada je u ulozi selektora, a nekada je igrao protiv Južne Koreje…
-Igrao sam 2000. godine protiv Južne Koreje kao reprezentativac Jugoslavije, ali je više nego očigledno da su Korejci veoma napredovali u svim segmentima.

Pred Srbijom je veoma zahtevan ispit…
-Želimo da odigramo odgovorno i da na terenu sprovedemo neke od ideja koje već uvežbavamo. Naravno, cilj nam je da napravimo i što povoljniji rezultat. Znamo da se možda domaćin pribojava naših visokih igrača, a to bi zaista mogla da bude jedna od naših prednosti u ovoj utakmici- istakao je Mladen Krstajić.

I Branislav Ivanović, kapiten Orlova, ne krije da že meč sa Južnom Korejom biti mnogo teži nego duel sa Kinom…

– Južna Koreja ima sjajan tim i ovo će biti izuzetno težak test za nas. Dugo igram u Evropi i susretao sam se sa nekoliko fudbalera iz Južne Koreje i zaista mogu da kažem da poseduju veliku borbenost i kvalitet. Naš cilj na utakmici u Ulsanu je da se nadigravamo sa domaćinom koji je ponovo izborio plasman na Mundijal. Znam da ćemo igrati sa tehnički nešto organizovanijom selekcijom od kineske koju smo savladali sa 2:0. Domaćin sigurno ima adute na ovom meču, ali imamo ih i mi i pokušaćemo da ih iskoristimo – rekao je Branislav Ivanović.