U 16

TRIJUM MLAĐIH KADETA NA TURNIRU „ZVEZDANI PUT“ U MOSKVI

25.08.2018.

Golom Luke Cvetičanina u 48.minutu, mlađa kadetska reprezentacija Srbije (U16 – generacija 2003.) osvojila je turnir „Zvezdani put“ u Moskvi.Posle uvodne ubedljive pobede protiv Izraela (6:2) i remija sa Bugarskom (1:1) naši mlađi kadeti briljirali su u meču sa domaćom reprezentacijom i zasluženo slavili.

Srbija je igrala u sastavu: Ćopić, Zdravković, Stanković, Despotovski, V. Krstić, Cvetićanin, Grgić, Spasić (od 76. Jelenković), Bačanin(od 80. Đorđević), Ajdar, Jovančević.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Mateja Bačanin.

V.D.selektora Dejan Branković zadovoljan je i igrom i ostvarenim rezultatom.

 – Posle napornog i teškog meča protiv Bugarske, svesni svojih mogućnosti i kvaliteta, samouvereno smo ušli u utakmicu sa čvrstom i veoma nezgodnom takmičarskom ekipom Rusije. Imperativ pobede nas nije omeo da sprovedemo našu ideju. Domaćin je do utakmice sa nama zabeležio dve ubedljive pobede, ali smo znali odakle nam preti najveća opasnost, da iz brze defanzivne tranzicije direktnim napadom preko brzih napadača ugrožavaju gol protivnika. Trudili smo se da kontinuitanim napadima i velikim posedom držimo ritam utakmice pod kontrolom. Želim da pohvalim sve dečake za prikazanu igru, borbenost i zalaganje, kao i disciplinu i odgovornost prema državnom grbu.