СТЕФАНОВИЋ И МИЈАТОВИЋ ОТВОРИЛЕ ФЕСТИВАЛ ФУДБАЛА ЗА ДЕВОЈЧИЦЕ

21.06.2022.

У оквиру курса за жене тренере у сарадњи Фудбалских савеза Норвешке и Србије, организован је фестивал фудбала који је у Спортском центру ФСС окупио преко 100 девојчица из Војводине и Београда.

Фестивал је био завршни рад едукације за 24 полазнице из свих крајева Србије. Ово је први од два курса који их очекује на тему специфичности рада са девојчицама школског узраста.

Фестивал су отвориле Милица Мијатовић и Дејана Стефановић, чланице А националне селекције.

Дејана Стефановић, која наступа за норвешки клуб Валеренга посебно је била почаствована овом приликом с обзиром да са девојчицама школског узраста има активности и у свом клубу.

Са друге стране Милица Мијатовић, фудбалерка италијанске Роме и сама жели у будућности да се бави радом са девојчицама и промоцијом женског фудбала.

Ово је други курс организован у сарадњи два Савеза након премијерно одржаног још 2019. године. У наредних годину дана очекују се још два почетна и три завршна курса чиме ће више од 100 дама из Србије проћи ову важну едукацију.

По завршетку курса, свака од учесница је добила пакет опреме која ће им помоћи у раду са девојчицама у својим срединама.