A selekcija

SRBIJI SVAKI MEČ VAŽAN | TUMBAKOVIĆ I MILIVOJEVIĆ PRED PARAGVAJ

09.10.2019.

Reprezentacija Srbije u četvrtak, 10.oktobra igra prijateljski meč sa Paragvajem na stadionu „Mladost“ u Kruševcu, a sve kao uvod u kasniji kvalifikacioni duel protiv Litvanije, 14.oktobra u Viljnusu. Pred poslednji trening u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi, na pitanja novinara odgovarali su selektor Ljubiša Tumbaković i kapiten Kristal Palasa, Luka Milivojević.

-Ne pravim razliku između rivala, svaka utakmica u dresu Srbije zahteva isti pristup i angažman, maksimalan i odgovoran – rekao je Luka Milivojević.- Tako će biti i protiv Paragvaja, bez obzira što se radi o meču koji se vodi kao prijateljski.

I selektor Ljubiša Tumbaković je jasan u zahtevima pred ovaj meč, apostrofirajući da ovo nije kombinovani tim, već reprezentacija Srbija sa najboljim timom u ovom trenutku.

-Upoznali smo se sa rivalom, pogledali  njihove utakmice i predstavili šta želimo u meču sa Paragvajem. I nećemo sada o Litvaniji, fokus je na onome što očekujemo u ovom meču u Kruševcu – istakao je selektor Srbije.

U pitanju je prijateljski meč, veću težinu ima duel u Viljnusu?

-Lepo je rekao Luka, kad se nosi dres Srbije niko ne može i ne sme da pravi razliku između rivala. Svaka utakmica je važna i zahteva mobilnost i ja verujem da će tako biti i protiv Paragvaja. Pred nama je mnogo posla, moramo da koristimo svaki trenutak i svaku utakmicu, tako da nas i sada očekuje zahtevan meč – rekao je Ljubiša Tumbaković.

Meč sa Paragvajem igra se u četvrtak od 20,45 a onda sledi put u Viljnus na megdan rivalu sa kojim smo igrali i ne tako davno u Ligi naciji, gde smo zabeležili obe pobede.

PARAGVAJ TRENIRAO NA POMOĆNOM TERENU STADIONA „RAJKO MITIĆ“

Reprezentacija Paragvaja trenirala je na pomoćnom terenu stadiona „Rajko Mitić“ a selektor Eduardo Beriso biranim rečima govorio je o selekciji Srbije i duelu koji njegovu selekciju očekuje u Kruševcu.