A selekcija

SRBIJA SLAVILA U PODGORICI | VAŽNA POBEDA ORLOVA NA PUTU DO NEMAČKE 2024.

27.03.2023.

Reprezentacija Srbije ostvarila je veoma važnu pobedu u Podgorici protiv Crne Gore – 2:0 (0:0) u 2. kolu kvalifikacija za Prvenstvo Evrope. Posle pobede na startu protiv Litvanije (2:0), Orlovi su posle 24 godine prvi put vezali dve pobede na startu kvalifikacija za Prvenstvo Evrope.

STRELCI: 0:1 Vlahović 78, 0:2 Vlahović 90+4. Stadion: Pod Goricom. Sudija: Klemon Turpan (Francuska).

CRNA GORA: Mijatović, Vujačić, Savić, Tomašević (41. Šipčić), Vešović, Savićević (70. Jovović), Šćekić (76. Lončar), Hakšabanović (77. Camaj), Marušić, Jovetić (70. Osmajić), Krstović. Selektor Miodrag Radulović

SRBIJA: V. Milinković – Savić, Milenković, Gudelj, Pavlović, Đuričić (46. Vlahović), Ilić (46. Živković), Grujić (81. Lukić), Mladenović, Tadić, S. Milinković – Savić,  Mitrović (85. Račić). Selektor Dragan Stojković

U prvom delu igre nije bilo mnogo uzbuđenja. Taktički veoma tvrda utakmica, praktično bez pravih prilika za gol. Bilo je nekih pokušaja, s obe strane, uglavnom posle prethodnih grešaka, ali rezuultat se nije menjao.

U nastavku selektor Stojković izvršio je odmah dve izmene, poverenje su dobili Vlahović i Živković. Delovali su Orlovi mnogo bolje, bili agresivniji, veći deo igre provodili na polovini Crne Gore. S druge strane domaćin je pretio iz kontranapada, a posle jednog pokušaja Jovetića sjajno je reagovao Vanja Milinković – Savić.

Delovala je Srbija sada mnogo opasnije, samo je nedostajao taj završni pas. Pretili smo i iz prekida, ali Savić i saigrači iz crnogorske selekcije delovali su odlučno. Sve do 78. minuta kada je usledio mat u dva poteza. Mladenović je cemtrirao a Vlahović fantastično reagovao i savladao Mijatovića. Usledila je mala pauza za proveru iz VAR sobe. I potvrda. Gol vredan tri velika, važna bod. Do kraja meča, sjajni Vlahović je još jednom potvrdio da se nalazi u dobroj gformi, posle kontre i neuspelog pokušaja Lukića, usledila je asistencija i zatim realizacija Vlahovića za konačnih 2:0. Posle 24 godine najbolji nacionalni tim je vezao dve pobede na startu kvalifikacija i nakon dva kola nalazi se na prvom mestu grupe.