A selekcija

Slika koja je otišla u svet 11. juna obavezuje nas da i za jesenje, odlučujuće mečeve – ponovo budemo zajedno

14.06.2017.

Najbolja reprezentacija Srbije ostvarila je remi u važnom meču kvalifikacija sa Velsom i zadržala najbolje šanse da se plasira na Svetsko prvenstvo, a slika koja je otišla u svet 11. juna i krcate tribine našeg najvećeg stadiona, možda su i najveća pobeda našeg reprezentativnog fudbala još od septembra 2009. godine i onog meča sa Francuskom na putu ka Južnoj Africi. 

Svojim odnosom prema dresu i naravno ostvarenim rezultatima selektor Slavoljub Muslin i njegovi izabranci vratili su poverenje nacije, a da se ta hemija prepozna i prenese na tribine, potrudila se naravno administracija Saveza, odnosno tim zadužen za marketing i medije koji je raznim akcijama učinio da narod još više približi svojoj reprezentaciji. 


Slika punih tribina, kao i ona ispred stadiona „Rajko Mitić“, pre utakmice, samo su deo kolorita koji nas obavezuje da i za jesenje, odlučujuće mečeve ponovo budemo zajedno. 
Uostalom, lica sve govore, a naš marketinški tim učinio je sve da one koji su 11.juna išli putem koji vodi ka hramu u Ljutice Bogdana, sačekaju raznorazni sadržaji do sada viđeni samo u Madridu, Milanu, Minhenu… Fan zona Orlova je bila magnet za mnoge navijače, najveća atrakcija je bila da se nađeš u u „društvu“ Ivanovića i drugova, ali i ostali sadržaji su privukli na stotine onih čije srce kuca za Srbiju. 


-Pred nama je još mnogo izazova i svi verujemo da zajedno možemo stići do cilja i plasmana na Svetsko prvenstvo u Rusiji. Mnogo godina je prošlo od dana kada je Srbija ponovo igrala pred punim tribinama stadiona „Rajko Mitić“ i zahvalio bih se navijačima što su prepoznali napor koji svi mi u Fudbalskom savezu ulažemo da Srbiju vratimo na mesto koje joj pripada, među 32 najbolje reprezentacije sveta koje će se naći u Rusiji – rekao je Goran Bunjevčević, sportski direktor FSS.
Naredni meč u kvalifikacijama Srbija igra 2.septembra protiv Moldavije, takođe na stadionu „Rajko Mitić“.