A selekcija

Slavoljub Muslin i Branislav Ivanović

10.06.2017.

Spremni smo i verujemo da ćemo protiv Velsa, nadamo se pred punim tribinama, odigrati dobro i ostvariti rezultat koji želimo

Najbolja reprezentacija Srbije u nedelju, 11.juna (20,45) igra možda jednu od ključnih utakmica na putu do Svetskog prvenstva u Rusiji, protiv Velsa na stadionu „Rajko Mitić“, a poslednji pres pred ovaj duel osržali su selektor Slavoljub Muslin i kapiten Branislav Ivanović…
-Prošle su brzo dve nedelje, od dana kada smo se okupili. Sve je bilo dobro, osim onih uvodnih problema zbog povreda, kada Fejsa i Radoja nisu mogli da ostanu sa nama.Drugih problema nismo imali, spremali smo kao i uvek, a ono što me raduje jeste prisutna želja igrača za dokazivanjem iako ova utakmica dolazi na kraju sezone. Dobro smo odradili ovaj period i dobro se spremili za meč sa Velšanima.Spremni smo i siguran sam da ćemo sutra, pred nadam se punim stadionom, odigrati kako treba.Naravno, naš cilj je poznat, to su tri boda i uveren sam da će momci dati svoj maksimum kako bi pobedili i osvojili bodove koji su nam neophodni za plasman na Svetsko prvenstvo. Znamo da imamo jakog protivnika koji ima iskustva za ovakve utakmice, rivala koji je pokazao kvalitet na Evropskom prvenstvu, ali imamo i mi svoje adute i kvalitete koje smo pokazali u prethodnim utakmicama. Zbog toga i jesmo na prvom mestu naše grupe i učinićemo sve da na tom mestu i ostanemo – rekao je u uvodnom delu konferencije za medije, selektor Slavoljub Muslin.
Branislav Ivanović je u svom uvodu bio kratak i jasan…
-Spremni smo kao ekipa i nadam se da ćemo na terenu učiniti sve što je neophodno kako bi ostvarili pozitivan rezultat-preneo je raspoloženje saigrača kapiten Branislav Ivanović.
Velške predstavnike medija interesovalo je, da li ona visoka pobeda u Novom Sadu od 6:1 može da ima bilo kakav uticaj na sutrašnja dešavanja na stadionu Rajko Mitić?
-Svaka utakmica je za sebe, posebna i ne može da se govori o onome što je bilo. Od tada je Vels bio učesnik Evropskog prvenstva i pokazao veliki kvalitet. Radi se o veoma dobroj selekciji, a mi ne razmišljamo o onome što je bilo već smo fokusirani samo na sutrašnji meč. Imamo ispred sebe veoma kompaktan tim i znamo da nas očekuje veoma težak zadatak – rekao je Branislav Ivanović.

Slavoljub Muslin je naglasio da je do sada u toku kvalifikacija bilo mnogo više pozitivnih stvari u odnosu na neke ispoljene nedostatke koji su zahvaljujući timskom radu bili anulirani…
-Nemam mnogo zamerki na dosadašnje igre i učinak mojih igrača. Možda bih mogao da izdvojim loš početak u meču sa Gruzijom i neke individualne greške, ali satisfakciju smo dobili na drugim poljima. Pri tome mislim na veliku borbenost i kompaktnost koju su momci pokazali kada je to bilo najvažnije,kao i efikasnost koju su momci demonstrirali u prethodnim utakmicama.
A kada je u pitanju recept za pobedu protiv neugodnih Velšana selektor nema dilemu…
-Potrebno je da svih 90 minuta odigramo na našem nivou, jer smo u nekim mečevima imali malih amplituda. Sada treba da držimo visok ritam, za tako nešto smo sposobni i ukoliko želimo tri boda, a oni su nam cilj, onda moramo da imamo koncentraciju sve vreme.
Kada se radi o timu koji će početi utakmicu, selektor ne krije da je imao svoju viziju…
-Od dana kada smo završili meč u Gruziji počeli smo pripreme za utakmicu sa Velsom, radili analizu i njihove igre i naših zahteva. Nemam, dakle, nikakvih dilema, stvari su za mene jasne – naglasio je Slavoljub Muslin.
Interesantno je bilo i pitanje upućeno kapitenu Ivanoviću, da li je lakše popeti se na prvo mesto ili ga sačuvati…
-Iskreno, nije lako ni jedno ni drugo. U grupi u kojoj se nalazimo do sada smo uradili dobar posao, ali ništa nismo završili, naprotiv. Kako se bliži kraj kvalifikacija, pritisak je sve veći, svaki meč ima posebnu težinu a ovaj duel predstavlja možda jedan od ključnih momenata u ovim kvalifikacijama, ali i za ovu generaciju naših igrača.Učinićemo sve da ostanemo na prvom mestu, ali moramo do kraja da budemo oprezni – jasan je Branislav Ivanović.
Premijerni duel sa Republikom Irskom pratio je mali broj gledalaca, tada je bilo i veliko nevreme, a sada se definitivno traži karta više za jednu utakmicu najboljeg državnog tima…
-Evidentno je da u ovom trenutku valada pozitivna euforija oko nacionalnog tima. To je sve posledica rezultata koje smo ostvarili i svakako zasluga svih nas. Poverenje se stiče jako teško, potrebno je pobeđivati iz meča u meč, kako bi navijači počeli da veruju u nas i ono što radimo. Važno je da ih ne razočaramo po pitanju borbenosti i ponašanja na terenu, a nema sumnje da će nam oni sada biti velika podrška – rekao je Branislav Ivanović.

Selektor Slavoljub Muslin je na kraju odgovorio na pitanje domaćih novinara koje se odnosilo na minuli tok kvalifikacija…
-Mnogo toga se promenilo od dana kada smo ja i moji saradnici zajedno sa ovim momcima. Kada se radi o samoj organizaciji igre, koja je čvršća i bolja, veri u sebe i svoj kvalitet koji je dolazio do izražaja onda kada je to bilo najvažnije. Da li je to protiv Velsa u Kardifu ili Gruzije u Tbilisiju ili kao u slučaju protiv Republike Irske u prvoj utakmici kada smo gubili a onda se vratili u igru. I uvek se video napredak, kako na treninzima, tako i utakmicama.A naravno, možemo i još bolje i još više.
Kao zaključak usledila je jasna poruka selektora…
-Mislim da smo po svemu prikazanom najkvalitetnija reprezentacija u grupi, imamo dobre igrače, a ono što moramo da popravimo, jeste da smanjimo rizik od tih individualnih grešaka i da ih eliminišemo. Možemo da budemo i još efikasniji bez obzira na činjenicu da ih i sada dosta postižemo. Sve, dakle,zavisi samo od nas i ukoliko budemo pravi do kraja, mislim da možemo da završimo kvalifikacije na prvom mestu- zaključio je Slavoljub Muslin.