SJAJNO IZDANJE I UBEDLJIV REVANŠ FUTSAL SELEKCIJE PROTIV AZERBEJDŽANA

16.04.2019.

STRELCI: 1:0 Petrov 1, 2:0 Simić 13, 3:0 Rakić 17, 4:0 Vukadinović  18, 4:1 Tijago 21, 5:1 Vesić 22, 6:1 Vesić 23, 7:1 Antonić 24, 7:2 Atajev 30, 7:3 Tijago 32, 7:4 Fineo 35, 7:5 Čovdarov  37. Dvorana u Požarevcu. Sudije: V.Radulović, N.Panić, P.Lazarević (Srbija).

SRBIJA:Antonić, Rakić, Vesić, Simić, Petrov. Koljajić, Mutavdžić, Pešić, Pavlović, Lazarević, Vukadinović, Aleksić, Marinković,  Matijević.

AZERBEJDŽAN:Husenli, Tijago, Fineo, Kardoso, DŽonatan.Kurdov, Hamzaev, Čovdarov, Farzaliev, Rustamli, Ismailov, Bagirov, Borisov, Atajev.

Futsal reprezentacija Srbije pružila je fantastičnu partiju protiv jedne od najboljih svetskih selekcija, reprezentacije Azerbejdžana (sa nekoliko Brazilaca u timu i selektorom iz Brazila na klupi) i revanširala se za poraz u prethodnoj proveri – 7:5(4:0).

I bez nekoliko standardnih igrača, podmlađena selekcija ušla je u meč izuzetno motivisana, a već posle tridesetak sekundi Strahinja Petrov je najavio da će u ovom meču da se pita samo Srbija. Do kraja prvog dela Simić, Rakić i Vukadinović su nagovestili jedan od najtežih poraza Azerbejdžana, a kada je golman Aleksa Antonić poastigao sedmi gol, usledila je erupcija oduševljenja na tribinama hale u Požarevcu. Poslednji gol za Srbiju u poslednjem meču sjajnog golmana za naš najbolji nacionalni tim. Kraj jedne velike, vrhunske karijere.

Do kraja meča gosti su uspeli da izbegnu potpuni debakl, a posle svega, minulih duela sa Brazilom, kao i provera sa Azerbejdžanom, selektor Goran Ivančić može biti optimista pred kvalifikacije za plasman na Svetsko prvenstvo.

                                                                                                                                                                                                     

 FOTO:ZORAN MILOVANOVIĆ