Media

СИСТЕМ АКРЕДИТОВАЊА ЗА УТАКМИЦЕ У СЕПТЕМБРУ

25.08.2021.

А ТИМ

Услед специфичних околности у којима се налазимо због епидемије вируса COVID – 19, мера и наредби заштите Владе Републике Србије као и УЕФА протокола систем акредитовања за утакмицу А тима у квалификацијама за СП 2022. године Србија – Луксембург (субота, 4. септембар, стадион “Рајко Митић” у Београду, 18.00 директан пренос телевизија Нова С) огранизован је на следећи начин:

 

Отворен од четвртка 26. августа (12 часова) до среде 1. септембра (12 часова), по истеку овог рока нећемо уважавати захтеве.

Максималан број акредитација које смо у овом тренутку у могућности да обезбедимо у складу са мерама заштите је 60 за извештаче у новинарској ложи односно 16 за фоторепортере.

Акредитације утакмицу ћемо делити медијима у просторијама ФС Србије, Теразије 3, осми спрат, у петак 3. септембра од 12 до 15 часова.

НАПОМЕНА: Преузимање акредитација неће бити могуће на стадиону на дан утакмице.

НОВИНАРИ

У односу на расположиви капацитет биће омогућена једна акредитација по редакцији односно медију.

Телевизијама које нису власници ТВ права неће бити дозвољно уношење камера на стадион самим тим ни присуство сниматеља. С обзиром на то да нема микс зоне по завршетку утакмице и да је на стадиону снимање конференције за медије по завршетку утакмице дозвољено само власнику тв права и националним савезима, ФС Србије ће преко свог сајта и YouTube канала обезбедити преузимање материјала са конференције за медије у најбржем могућем року.

Приликом уласка на стадион биће мерена телесна температура уз обавезно попуњавање упитника у вези са вирусом COVID – 19 и лични потпис.

На стадиону је непходно поштовати дистанцу од 2 метра.

Сваки новинар ће имати четири метра квадратног простора на позицији са које извештава.

Од уласка на стадион ношење маски је обавезно и споља и унутра.

У новинарској ложи са спољне стране биће означена места предвиђена за новинаре која ће морати стриктно да се поштују.

 

ФОТОРЕПОРТЕРИ

Фоторепортери улазе на стадион кроз службени улаз “ФК Црвена звезда” (западна трибина) где ће преузети маркере.

Приликом уласка на стадион биће мерена телесна температура уз обавезно попуњавање упитника у вези са вирусом COVID – 19 и лични потпис.

По силаску са степеница имаће могућност да кроз пролаз са леве или десне стране (не преко, већ испод терена) оду до излаза (жуте капије) у зону 2 (зелена зона) на позиције које су предвиђене за фоторепортере.

На свакој страни терена у току утакмице је могуће присуство максимално осам фоторепортера по четири у сваком ћошку уз размак од два метра.

Ношење маски је обавезно.

Мењање позиција је могуће искључиво у полувремену и то преко атлетске стазе ка истичној трибини.

Кретање фоторепортера је дозвољено искључиво у зони 2.

Излазак са стадиона је исти као и улазак.

Није дозвољено фотографисање конференције за медије по завршетку утакмице осим за фоторепортере ФС Србије и гостућујих селекција. ФС Србије ће проследити медијма материјал преко свог сајта у најбржем могућем року.

 

НАПОМЕНА: ФС Србије ће преко свог сајта такође обезбедити преузимање фотографија са утакмице у најбржем могућем року од завршетка првог и другог полувремена.

Што се тиче осталих процедура у вези са системом акредитовања неопходно је да за вашег извештача пошаљете податке на меморандуму фирме и са званичне мејл адресе.

Захтев мора да садржи име и презиме извештача, фотографију извештача, позицију на стадиону (принт и електонски медији за новинарску ложу, фоторепортери за позицију на терену).

Фудбалски савез Србије задржава право да утврди коначан број издатих акредитација у складу са расположивим капацитетом и следећим приоритетима:

Медијски партнери ФСС

Медији који су редовно и на лицу места пратили активности А репрезентације Србије

Спортске редакције, односно медији

Остали информативини медији, у складу са тиражом и утицајем на медијском тржишту

Ваше захтеве можете слати на мејл [email protected] и још једном вас молимо да се придржавате наведених временских рокова, у супротном неће вам бити издата акредитација. Свака злоупотреба биће санкционисана одузимањем права на акредитовање и пријавом у УЕФА. Контрола ће бити обављена на улазу.

Уколико не добијете мејл, информацију о томе да ли је одобрена акредитација можете добити позивом на број +38164 818 00 56.

 

МЛАДА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА

 

Репрезентација Србије до 21 године у петак 3. септембра на терену број 1 у Спортском центру ФС Србије у Старој Пазови игра прву утакмицу у новом циклусу квалификација за Европско првенство против Украјине (18 часова, пренос ТВ Арена Спорт).

За новинаре ће бити обезбеђено 20 акредитација (једна по редакцији), за фоторепортере 16 акредитација (једна по редакцији). Акредитације за ову утакмицу нећемо радити са сликом, али је осим тога неопходно послати исте податке за вашег извештача као и за утакмицу А тима на следећи мејл – [email protected]

Систем акредитовања биће отворен од четвртка 26. септембра (12 часова) до среде 1. септембра (12 часова). Такође по истеку овог рока нећемо уважавати захтеве. Подела акредитација биће у просторијама ФС Србија на осмом спрату у четвртак 2. септембра од 12 до 15 часова. Акредитације нећемо делити на стадиону.

Снимање утакмице није дозвољено. По завршетку утакмице изјаве за медије у текстуалном и видео формату као и фотографије са утакмице обезбедиће ФС Србије. На стадиону важи УЕФА COVID – 19 протокол дакле све мере које су наведене и за утакмицу А тима.