Media

SISTEM AKREDITOVANJA ZA UTAKMICE U SEPTEMBRU

25.08.2021.

A TIM

Usled specifičnih okolnosti u kojima se nalazimo zbog epidemije virusa COVID – 19, mera i naredbi zaštite Vlade Republike Srbije kao i UEFA protokola sistem akreditovanja za utakmicu A tima u kvalifikacijama za SP 2022. godine Srbija – Luksemburg (subota, 4. septembar, stadion “Rajko Mitić” u Beogradu, 18.00 direktan prenos televizija Nova S) ogranizovan je na sledeći način:

 

Otvoren od četvrtka 26. avgusta (12 časova) do srede 1. septembra (12 časova), po isteku ovog roka nećemo uvažavati zahteve.

Maksimalan broj akreditacija koje smo u ovom trenutku u mogućnosti da obezbedimo u skladu sa merama zaštite je 60 za izveštače u novinarskoj loži odnosno 16 za fotoreportere.

Akreditacije utakmicu ćemo deliti medijima u prostorijama FS Srbije, Terazije 3, osmi sprat, u petak 3. septembra od 12 do 15 časova.

NAPOMENA: Preuzimanje akreditacija neće biti moguće na stadionu na dan utakmice.

NOVINARI

U odnosu na raspoloživi kapacitet biće omogućena jedna akreditacija po redakciji odnosno mediju.

Televizijama koje nisu vlasnici TV prava neće biti dozvoljno unošenje kamera na stadion samim tim ni prisustvo snimatelja. S obzirom na to da nema miks zone po završetku utakmice i da je na stadionu snimanje konferencije za medije po završetku utakmice dozvoljeno samo vlasniku tv prava i nacionalnim savezima, FS Srbije će preko svog sajta i YouTube kanala obezbediti preuzimanje materijala sa konferencije za medije u najbržem mogućem roku.

Prilikom ulaska na stadion biće merena telesna temperatura uz obavezno popunjavanje upitnika u vezi sa virusom COVID – 19 i lični potpis.

Na stadionu je nephodno poštovati distancu od 2 metra.

Svaki novinar će imati četiri metra kvadratnog prostora na poziciji sa koje izveštava.

Od ulaska na stadion nošenje maski je obavezno i spolja i unutra.

U novinarskoj loži sa spoljne strane biće označena mesta predviđena za novinare koja će morati striktno da se poštuju.

 

FOTOREPORTERI

Fotoreporteri ulaze na stadion kroz službeni ulaz “FK Crvena zvezda” (zapadna tribina) gde će preuzeti markere.

Prilikom ulaska na stadion biće merena telesna temperatura uz obavezno popunjavanje upitnika u vezi sa virusom COVID – 19 i lični potpis.

Po silasku sa stepenica imaće mogućnost da kroz prolaz sa leve ili desne strane (ne preko, već ispod terena) odu do izlaza (žute kapije) u zonu 2 (zelena zona) na pozicije koje su predviđene za fotoreportere.

Na svakoj strani terena u toku utakmice je moguće prisustvo maksimalno osam fotoreportera po četiri u svakom ćošku uz razmak od dva metra.

Nošenje maski je obavezno.

Menjanje pozicija je moguće isključivo u poluvremenu i to preko atletske staze ka ističnoj tribini.

Kretanje fotoreportera je dozvoljeno isključivo u zoni 2.

Izlazak sa stadiona je isti kao i ulazak.

Nije dozvoljeno fotografisanje konferencije za medije po završetku utakmice osim za fotoreportere FS Srbije i gostućujih selekcija. FS Srbije će proslediti medijma materijal preko svog sajta u najbržem mogućem roku.

 

NAPOMENA: FS Srbije će preko svog sajta takođe obezbediti preuzimanje fotografija sa utakmice u najbržem mogućem roku od završetka prvog i drugog poluvremena.

Što se tiče ostalih procedura u vezi sa sistemom akreditovanja neophodno je da za vašeg izveštača pošaljete podatke na memorandumu firme i sa zvanične mejl adrese.

Zahtev mora da sadrži ime i prezime izveštača, fotografiju izveštača, poziciju na stadionu (print i elektonski mediji za novinarsku ložu, fotoreporteri za poziciju na terenu).

Fudbalski savez Srbije zadržava pravo da utvrdi konačan broj izdatih akreditacija u skladu sa raspoloživim kapacitetom i sledećim prioritetima:

Medijski partneri FSS

Mediji koji su redovno i na licu mesta pratili aktivnosti A reprezentacije Srbije

Sportske redakcije, odnosno mediji

Ostali informativini mediji, u skladu sa tiražom i uticajem na medijskom tržištu

Vaše zahteve možete slati na mejl [email protected] i još jednom vas molimo da se pridržavate navedenih vremenskih rokova, u suprotnom neće vam biti izdata akreditacija. Svaka zloupotreba biće sankcionisana oduzimanjem prava na akreditovanje i prijavom u UEFA. Kontrola će biti obavljena na ulazu.

Ukoliko ne dobijete mejl, informaciju o tome da li je odobrena akreditacija možete dobiti pozivom na broj +38164 818 00 56.

 

MLADA REPREZENTACIJA

 

Reprezentacija Srbije do 21 godine u petak 3. septembra na terenu broj 1 u Sportskom centru FS Srbije u Staroj Pazovi igra prvu utakmicu u novom ciklusu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Ukrajine (18 časova, prenos TV Arena Sport).

Za novinare će biti obezbeđeno 20 akreditacija (jedna po redakciji), za fotoreportere 16 akreditacija (jedna po redakciji). Akreditacije za ovu utakmicu nećemo raditi sa slikom, ali je osim toga neophodno poslati iste podatke za vašeg izveštača kao i za utakmicu A tima na sledeći mejl – [email protected]

Sistem akreditovanja biće otvoren od četvrtka 26. septembra (12 časova) do srede 1. septembra (12 časova). Takođe po isteku ovog roka nećemo uvažavati zahteve. Podela akreditacija biće u prostorijama FS Srbija na osmom spratu u četvrtak 2. septembra od 12 do 15 časova. Akreditacije nećemo deliti na stadionu.

Snimanje utakmice nije dozvoljeno. Po završetku utakmice izjave za medije u tekstualnom i video formatu kao i fotografije sa utakmice obezbediće FS Srbije. Na stadionu važi UEFA COVID – 19 protokol dakle sve mere koje su navedene i za utakmicu A tima.