Media

SISTEM AKREDITOVANJA MEDIJA | ŽENSKA A REPREZENTACIJA KVALIFIKACIJE ZA EP

14.09.2020.

Usled specifičnih okolnosti u kojima se nalazimo zbog epidemije virusa COVID – 19, mera i naredbi zaštite Vlade Republike Srbije kao i UEFA protokola sistem akreditovanja za utakmicu Srbija – Francuska, kvalifikacije za EP (18. septembar, stadion ”Gradski” u Subotici, 21.00 čas, direktan prenos televizija Arena sport) biće otvoren od ponedeljka 14. do srede 16. septembra i ogranizovan na sledeći način:

Maksimalan broj akreditacija koje smo u ovom trenutku u mogućnosti da obezbedimo u skladu sa svim merama zaštite je 10 za izveštače u novinarskoj loži odnosno 12 za fotoreportere. Akreditacije ćemo deliti medijima u prostorijama FS Srbije, Terazije 3, deveti sprat, u četvrtak 17. septembra od 10 do 15 časova i na stadionu, ulaz za medije, dva sata pred početak utakmice. Ulaz za novinare i za fotoreportere je na zapadnoj tribini stadiona, VIP sektor.

NOVINARI

U odnosu na raspoloživi kapacitet biće omogućena jedna akreditacija po redakciji odnosno mediju.

Televizijama koje nisu vlasnici TV prava neće biti dozvoljno unošenje kamera na stadion samim tim ni prisustvo snimatelja. Obzirom na to da nema miks zone po završetku utakmice i da je na stadionu moguće snimati isključivo konferenciju za medije po završetku utakmice, FS Srbije će preko svog sajta i youtube kanala obezbediti preuzimanje materijala u najbržem mogućem roku od završetka i jedne i druge konferencije.

Prilikom ulaska na stadion biće merena telesna temperatura uz obavezno popunjavanje upitnika u vezi sa virusom COVID – 19 i lični potpis.

Na stadionu je nephodno poštovati distancu od 2 metra.

Svaki novinar će imati četiri metra kvadratnog prostora na poziciji sa koje izveštava.

Od ulaska na stadion nošenje maski je obavezno i spolja i unutra.

U novinarskoj loži sa spoljne strane biće označena mesta predviđena za novinare koja će morati striktno da se poštuju.

FOTOREPORTERI

Fotoreporteri će prilikom ulaska na stadion preuzimati markere, uz obavezan uvid u lični i profesionalni dokumet. Pre preuzimanja markera neophodno je priložiti profesionalni dokument koji će biti vraćen po završetku utakmice.

Prilikom ulaska na stadion biće merena telesna temperatura uz obavezno popunjavanje upitnika u vezi sa virusom COVID – 19 i lični potpis.

Na svakoj strani terena u toku utakmice je moguće prisustvo maksimalno osam fotoreportera po četiri u svakom ćošku uz razmak od dva metra.

Nošenje maski je obavezno.

Menjanje pozicija je moguće isključivo u poluvremenu i to preko atletske staze ka ističnoj tribini.

Kretanje fotoreportera je dozvoljeno isključivo u zoni 2.

Izlazak sa stadiona je isti kao i ulazak.

Nije dozvoljeno fotografisanje konferencije za medije po završetku utakmice osim za fotoreportere FS Srbije.

Što se tiče ostalih procedura u vezi sa sistemom akreditovanja neophodno je da za vašeg izveštača pošaljete podatke na memorandumu firme i sa zvanične mejl adrese.

Zahtev mora da sadrži ime i prezime izveštača, fotografiju izveštača, poziciju na stadionu (print i elektonski mediji za novinarsku ložu, fotoreporteri za poziciju na terenu).

Fudbalski savez Srbije zadržava pravo da utvrdi konačan broj izdatih akreditacija u skladu sa raspoloživim kapacitetom i sledećim prioritetima:

Medijski partneri FSS

Sportske redakcije, odnosno mediji

Ostali informativni mediji, u skladu sa tiražom i uticajem na medijskom tržištu

Vaše zahteve možete slati na mejl [email protected] i još jednom vas molim da se pridržavate navedenih vremenskih rokova, u suprotnom neće vam biti izdata akreditacija. Svaka zloupotreba biće sankcionisana oduzimanjem prava na akreditovanje i prijavom u UEFA. Kontrola će biti obavljena na ulazu.

Informaciju o tome da li je odobrena akreditacija možete dobiti pozivom na broj +38164 818 0108.