Вести

ГОЛ СЕЗОНЕ 2019/20 | ВЛАДИМИР МАТИЈАШЕВИЋ УРУЧИО НАГРАДУ ФСС ЛУКИ СТОЈАНОВИЋУ (ВИДЕО)

15.09.2020.

Једногласном одлуком жирија гол Луке Стојановића, некад првотимца Чукаричког, а сада нападача Чикага, проглашен је за најбољи, најефектнији гол постигнут на теренима Linglong Tire Суперлиге у сезони 2019/20.  Спортски директор ФСС Владимир Матијашевић уручио  је у просторијама ФСС награду ФСС Луки Стојановићу – G – shock сат.

-Сећам се гола, наравно, био сам на утакмици. Лука ме изненадио, али рекао ми је да је вежбао претходни дан – каже уз осмег Владимир Матијашевић.- И сада ми је драго што могу да му честитам на признању и уручим нови сат, истовремено пожелим све најбоље у каријери и да га повреде мимоиђу.

Лука се подсетио тренутка коме се цела фудбалска Србија дивила…

-Да, директор је рекао да сам вежбао пре меча, тада нисам имао много успеха, али ето на мечу, онда када је то било најважније, успео сам – истиче Лука Стојановић.- Надам се да је због тога награда отишла заслужено у моје руке.

Када можемо да очекујемо повратак Луке на терен и можда поново видимо неки специјал, истина сада на теренима МЛС-а…

-У јануару или фебруару би требало да се вратим и почнем да играм – рекао је Лука Стојановић.

А подсећања ради, лепо изненађење приредили су чланови медијског сектора ФСС првотимцу тада  Чукаричког, зимус на Кипру,  пред почетак контролне утакмице против Тренчина. У том тренутку  једном од најискуснијих играча тима са Бановог брда уручен је G-shock сат, као награда за Гол кола и фантастичан погодак против Црвене звезде.

-Баш сте ме изненадили – рекао је тада Лука Стојановић.-  Знао сам да ћу добити сат, али нисам очекивао да ће то бити на Кипру. На почетку сезоне сте ми дали црни G-shock и драго ми је што сам сада добио црвени, да ме још више подсећа на гол против Црвене звезде. Све је било у делићу секунде, прихватио сам лопту и сетио се речи мог цимера Немање Белића да Борјан често излази ван свог шеснаестерца и да покушам то да искористим. Шутнуо сам и погодио, а стручњаци су касније измерили да је било са 57 метара удаљености. То ми је свакако најлепши и најдражи гол у каријери.

Лука, честитамо још једном и срећно!