У 21

Сергеј Милинковић-Савић: Поштујемо свакога, не плашимо се никога

18.01.2017.

Без сумње један је од оних од којих највише очекујемо на предстојећем завршном Првенству Европе младих репрезентација које се крајем јуна одржава у Пољској. Сергеј Милинковић Савић припада групи играча који потезом могу да одлуче утакмицу. Иако ускоро пуни 22 године, овај момак има у ногама велики број значајних утакмица како у дресу младе репрезентације Србије, тако и у Лацију, клубу у којем из утакмице у утакмицу приказује све боље игре. У недељу је према оценама бројних медија у Италији био најбољи на терену.
– Похвале увек пријају, али и обавезују. Против Аталанте је било тешко. Чврста и добра екипа. Примили смо рано гол што нам је створило додатну компликацију. Али смо успели на време да изједначимо и касније прекренемо резултат. Још ми се мота по глави шанса коју сам имао на 2:1… Нисам добро захватио лопту и уместо у мрежу отишла је изнад пречке. На крају је најважније било да смо остварили победу. Првенство је дуго и напорно. Сваки бод је битан, нарочито кад играмо пред нашим навијачима. Желимо место које води у Лигу шампиона, али нисмо једини са тим циљем – рекао је Милинковић Савић у разговору за сајт Фудбалског савеза Србије.

Шпанија, Португалија, Македонија… Неће бити лако Србији на ЕП у Пољској.
– Много тога смо прошли у квалификацијама. Имали смо утакмица у којима смо просто морали да победимо или да остваримо позитиван резултат. Хоћу да кажем да је наша генерација спремна на притисак. Када причамо о ривалима, можда смо могли да имамо лакшу групу, али смо могли исто тако да имамо и теже ривале. Поштујемо све три селекције, знамо да имају квалитет. Шпанци и Португалци су сигурно медју најјачим селекцијама Европе. Македонија такође има своје амбиције. Први пут учествује на завршном турниру и сигурно да ће желети да оствари што бољи утисак. Поштујемо наше противнике, али их се не плашимо. Имамо разлога за самопоуздање и довољно квалитета да се надамо високом пласману у Пољској – истакао је Сергеј.
Већ другу годину живи у Риму. Навикао се на град, на амбијент, просто речено, осећа се малтене као код своје куће.
– Још нисам упознао некога ко ће вам рећи нешто негативно у вези са Римом. Стварно је супер. Играм у сјајном клубу у којем су атмосфера и амбијент веома професионални. Ту су са мном Фића и Баки, хрватски голман Иван Варгић са којим сам цимер у карантину, Сенад Лулић и Фрањо Прце који је пре неколико дана отишао на позајмицу… Има доста млађих фудбалера са којима се добро разумем у причи и ван терена. Често ми долази породица, ево баш су ту недавно били мајка и сестра, па смо искористили мало мог слободног времена да обиђемо Ватикан. Волим да одем до центра, да прошетам до Фонтане ди Треви, до шпанског трга, где се налази један од мојих омиљених ресторана. Навикао сам се на Рим, лепо ми је овде. Најискреније говорећи уживам у „вечном граду“ – закључио је Сергеј Милинковић Савић.